Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ve duhém kole poháru jsme prohráli

22. 4. 2019

Už před zápasem přišly komplikace, když jsme se 30 minut zasekli v zácpách Havlíčkova Brodu a k zápasu jsme tak přijeli jen taktak. Rozcvičení proto bylo rychlé a moc rychlý bohužel pro nás byl i zápas.

Soupeřova záloha nás jasně přehrávala, byla výrazně důraznější a to našim hráčům moc nevonělo. Všude jsme byli druzí a někteří hráči ani nechodili do soubojů na 100%. Soupeř tak v záloze podržel míč, který dával velmi dobře (a většinou po zemi) za obranu na nabíhající hráče. Respektive jednoho – Vojtěcha Heřmana. Ten nám vždycky utekl, a buď zakončoval sám, nebo nahrával před prázdnou branku. Jednou na něj byla penalta. Tento hráč dal 4 branky a na další dvě nahrál. První gól jsme dostali už ve druhé minutě, do poločasu to bylo 5:0. Nepomohlo ani prohození krajních obránců Jakuba Vody s Radimem Mrtkou. V půlce prvního poločasu odstoupil ze zdravotních důvodů nejdříve Jarda Škaryd a po něm i Petr Novotný. Sestava ještě trochu oslabila, ale na konečný výsledek to nemělo vliv.

Ve druhém poločase jsme přece jenom výkon zlepšili.V kabině jsme si rozkreslili nějaké výstupy na naší pravé straně a podařilo se nám gólovým útokům na naší pravé straně zabránit. Góly přišli po našich klasických chybách, kdy netrefíme odkop soupeře a jeden po krásném přímém kopu z rohu vápna (přímo do vzdálenější šibenice). My jsme mohli výsledek zkorigovat jen dvakrát. Za stavu 2:0 měl Honza Lehotský přímý kop z vápna, ale nelogicky ani netrefil branku a pak ve druhém poločase za jasného stavu jsme jednou hezky zakombinovali a z penalty střílel hodně marně Lukáš Pokorný.

Soupeř nás jasně přehrál, brzy nebylo co řešit. Pro mě je obrovským zklamáním, že jsme dopředu nebyli schopni vůbec, ale vůbec ničeho. Bylo vidět, že jakmile se naše záloha nechá přetlačit, tak kraje záloh a útok jsou naprosto bezradní.

Ondřej Pavlas