Jdi na obsah Jdi na menu
 


V krajském poháru starších žáků jsme překvapili

14. 4. 2019

V květnu minulého roku jsme při přihlašování soutěží chtěli odehrát více zápasů a tak jsme přihlásili krajský pohár. Ten se hraje ve čtyřech skupinách po třech týmech, které se utkají každý s každým a vítězové skupin si to pak rozdají ve finále o titul. Během podzimu jsem toho zalitoval, protože se nám nedařilo hrát vyrovnaná utkání a tak vlastně šlo jen dostat další dva výprasky.

 

První kolo k nám týden před soutěžemi přiválo soupeře z Kamenice nad Lipou, který nám na podzim v naší soutěži nasypal 7:0. Tak alespoň jsme nemuseli shánět přípravný zápas. (mladší žáci odehráli turnaj před týdnem). Na utkání nás bylo málo (celkem máme starších žáků jen 11), tak museli vypomoci mladší žáci.

 

No jo, jenže naši kluci překvapili, dobře kombinovali, vzadu se vyvarovali chyb a po hezké akci po ose Lehotský – Schovanec – Lehotský jsme se dostali už v 7. minutě do vedení. To navíc navýšil ve 30. minutě Jakub Voda, který z přímého kopu trefil břevno, a míč se pak o záda brankáře odrazil do branky. Ve druhém poločase jsme se dostali pod tlak, ale dlouho jsme odolávali. Soupeř snížil až v 59. minutě. My jsme se poté herně zvedli a zápas dovedli do vítězného konce. Je to první vyhraný zápas starších žáků na velkém hřišti.

Ondřej Pavlas