Jdi na obsah Jdi na menu
 


Starší žáci v Telči neuspěli

2. 5. 2019

Oslabeni o 4 hráče jsme odjeli do Telče. V utkání tak museli kromě mladších kluků Mrtkových, kteří za nás hrají pravidelně, nastoupit další dva mladší žáci.

            V utkání jsme se převážně bránili, soupeř se tlačil zejména po pravé straně, kde měl dobře hrajícího kapitána. Ten často centroval do vápna, ale nám se dařilo centry odvracet. Až ve 25. minutě Lukáš Pokorný odhlavičkoval rohový kop na vápno, kde zrovna stál hráč soupeře a ten ne příliš tvrdou, ale o to více skrytou střelou otevřel skóre. Naše hra dopředu byla mizerná, střední záložníci byli schopni míč podržet, ale dále nic. Naší jedinou šanci jsme si vypresovali, ale Radim Janáček samostatný únik na brankáře neproměnil.

            Ve druhém poločase se obraz hry nezměnil, soupeř se tlačil do naší plné obrany a nemohl jí překonat. Ve 49. minutě se však po odkopu vrátil míč ihned do vápna. Jakub Voda, který odkopával míč od brány, ho podcenil, nechal ho soupeřovi, kterého jen stínoval a soupeř opět ne příliš tvrdou střelou k zadní tyči zvýšil na 2:0. O 10 minut déle se skóre uzavřelo. Pro dlouhý nákop soupeře si šel Křípal na velké vápno, jenže čekal, až mu míč dojde do rukavic, soupeřův útočník ho dostal pod tlak a Tomáš míč neudržel v rukavicích. Následně jsme měli obrovskou šanci i my, když jsme se prokombinovali do soupeřova vápna. Tam dostal míč Pavliš někam mezi penaltu a roh malého vápna.  Brankář čekal na brankové čáře, takže pozice poměrně snadná, jenže Matěj volil tvrdost a přesně trefil stojícího brankáře.

            Utkání skončilo zaslouženou výhrou domácích. My jsme samozřejmě vnímali, že jsme dva góly dostali po hloupých chybách a že jsme naopak mohli dva góly dát. Ale bodovat v utkání, v němž má soupeř 15 šancí a vy jen 2 by bylo opravdu nezasloužené. Jasně se ukázalo, že nám chybí kreativní hráči směrem dopředu. Krajní zálohy a útok vůbec nefungovaly, snad jen směrem dozadu.     Ondřej Pavlas

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář