Jdi na obsah Jdi na menu
 


První vítězství starších žáků v I. třídě v této sezóně

16. 4. 2019

Jelikož jsem nebyl na zápase s Kamenicí a v Žirovnici jsme obstát v 9 lidech nemohli, tak jsem byl na zápas hodně zvědavý. Však nám Beranov na podzim nasypal 12:2. Dle sestav se ani u jednoho z nás nic nezměnilo, snad jen nám skončili kluci z Borové a Dominik Zich z Dlouhé Vsi.

 

Protože jsem chtěl vyztužit střed hřiště před obranou, tak hráli jsme v rozestavení 4:5:1. Defenzivní štít hrál Patrik Mrtka, ve druhém poločase se prohodil se stoperem Adamem Vágnerem. Od začátku zápasu jsme dobře napadali a po převzetí míče jsme se snažili kombinovat. I to se nám občas dařilo a po akci z naší pravé strany a závaru ve vápně dal gól už ve čtvrté minutě střelou z vápna právě Patrik Mrtka. Hrál se fotbal nahoru dolů a šance byly na obou stranách. Soupeř rychlým útočníkem zápas do 22. minuty otočil. Nejprve proměnil samostatný nájezd přibližně z poloviny hřiště, poté se ke gólu prokombinoval na hranici vápna. Několikrát jsme měli i štěstí. Ve 26. minutě potáhl Klement míč po levé straně a nahrál přesně po brankové čáře na Pokorného, který vyrovnal.

 

Ve druhém poločase byl obraz hry podobný. Snažili jsme se kombinovat a hodně napadat. Soupeřovi obránci si totiž také někdy nebyli dvakrát jistí. Soupeř vysunul vyššího stopera do útoku a snažil se míče dávat na něho, nebo na útočníka, který nám už dva góly dal. Ve 46. minutě udělal hezkou kličku u rohového praporku Radim Janáček, prošel do vápna a nahrál na roh malého vápna Pokornému. Tomu střela ze stoje nesedla, ale na zadní tyči dobíhal Gorner a poslal nás do vedení. V 60. minutě se navíc po kombinaci dostal ke střele z vápna Klement a zvýšil na 4:2. Soupeř snížil, když hattrick oslavil Zeman, až v 70. minutě. Několikrát nám však po chybách obrany zatrnulo, ale soupeř dlouhé balony za obranu většinou nestihl doběhnout, nebo jej vychytal náš brankář. Dvakrát na brankové čáře zasahovali stopeři.

 

Předvedená hra a pak i výsledek jsou pro mě překvapením. Potvrdilo se, že výsledek s Kamenicí nebyl náhodný. Kluci se neuvěřitelně zvedli a do hry přenesli i to, na čem na trénincích v průpravných hrách klademe důraz – kombinaci. Obrana však stále dělá při dlouhých nákopech soupeře moc chyb. Mohli jsme tak dnes i prohrát, ale štěstí, kterému jsme šli naproti, stálo při nás. Velmi dobře zahrál střed hřiště – Pokorný, Lehotský, Vágner, Mrtka P., naopak na levé straně obrany jsme měli problémy, které zažehnal až příchod Radima Mrtky ve 36. minutě. Pochvalu si ale samozřejmě zaslouží všichni. Ondřej Pavlas