Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hodnocení 10. mistrovského utkání v Rantířově

28. 11. 2017

TJ Ježek Rantířov - FK Česká Bělá U15 2:1 (1:1)

Góly: Jůzlová

ČK: 0:0

Sobota: 11. 11. 2017

Hřiště: UT Jihlava

Čas: 9:00. Rozhodčí:Terber

 

Mistrovské utkání – 10. kolo

Základní sestava

Venc – Zich, Vágner, Škarýd, Voda – Schovanec, Pokorný, Jůzlová,Lehotský J. – Brabec, Havlíček

 

Poprvé jsme letos byli v nejstarší a patrně tedy nejlepší sestavě. Na zápas s námi také poprvé jel brankář Adam Venc, který podzim odchytal v Rozsochatci a uvidíme, jestli bude chtít na jaro přestoupit k nám. Po dvou měsících se po zlomenině ruky vrátil do sestavy Jakub Voda. Soupeř utkání patrně podcenil a tak z toho byl pro nás zatím nejlepší výsledek a herní projev.

Od začátku jsme se snažili hrát v bloku a výrazněji napadat jen rozehrávku soupeřových obránců s brankářem. To se nám od začátku dařilo a jen díky velmi špatnému pohybu krajních záložníků jsme míč jen málokdy vybojovali, a když už tak jsme z toho nic nedokázali. Jednou z výjimek bylo v 60. minutě zachycení míče na velkém vápně Brabcem, který tak byl sám před brankou. Dnes výborný útočník Brabec však upadl a gól na 2:2 nedal. Po jiné brejkové situaci z 23. minuty jsme však kopali volný přímý kop. Centr do malého vápna uklidila Eliška Jůzlová bezpečně do branky. Poprvé jsme tak v sezoně vedli. Celkem slušně jsme tenkrát bránili, a když už jsme to nezvládli, tak soupeře vychytal Adam Venc. Příkladem byl samostatný nájezd, který Adam reflexivně vyrazil nohou. Soupeř si nakonec pomohl rohovým kopem, kdy jsme se báli hlavičkovat a nechali soupeře na čtyřikrát!!! míč do branky dorazit. I tak z toho bylo opět poprvé – poprvé jsme odehráli poločas, který jsme neprohráli.

Ve druhém poločase byla hra podobná, naši hráči dobře bránili, a s tím jak se soupeř tlačil do útoku, jsme se více a více dostávali k brejkům. Vepředu tak často byl Havlíček s Brabcem a s nimi jen jediný obránce soupeře. Většinu akcí jsme bohužel nevyřešili dobře, i tak šel za stavu 1:2 sám na branku Brabec, jeho další šance při napadání rozehry soupeře je popsána výše. Když se po hezkém obehrátí tří soupeřových hráčů neprosadil ke střele z vápna Havlíček, tak utkání skončilo 2:1 pro soupeře.

Utkání naznačilo, jak bychom mohli hrát, kdybychom měli pokaždé v sestavě brankáře a několik starších hráčů. Zejména Eliška Jůzlová se ukazuje být tím pravým lídrem, vedle kterého výkony ostatních rostou. Samozřejmě jednou z proměnných je výkon soupeře, který nemůžeme pro jeho neznalost hodnotit. Rád bych kromě Elišky vyzdvihl další hráče, ale to bych mohl dnes asi všechny. Všichni podali výkon na hranici svých možností a je jen velká škoda, či smůla, že to dnes nevedlo k bodu či bodům.

 

 

Ondřej Pavlas

 

 

 

 

 

TJ Ježek Rantířov - FK Česká Bělá U13 3:2 (1:1)

Góly: Schovanec, Novák

ČK: 0:0

Sobota: 11. 11. 2017

Hřiště: UT Jihlava

Čas: 10:45. Rozhodčí: Terber

 

Mistrovské utkání – 10. kolo

Základní sestava

Venc – Tecl, Pokorný, Dospěl, Pavliš – Schovanec, Novák, Fikar – Atia (Hlaváčková, Lehotský T., šikner)

 

U mladších to bylo tentokrát se sestavou naopak. Chyběla celá řada hráčů, kteří patří k tomu lepšímu, co můžeme nabídnout. Ať už to jsou hokejisté P.+ R. Mrtkovi, Křípal, Brabec či Klement. Bez těchto hráčů jsme nebyli schopni kombinovat a poměrně hrozně jsme hráli jen dlouhé míče, které jsme však nebyli schopni vybojovat. Utkání se tak z našeho pohledu změnilo jen na individuální akce, které však vždy končily neúspěchem. Soupeř kombinoval lépe a zaslouženě vyhrál. Za nás se z individuální akce trefil v prvním poločase Schovanec a ve druhém po jeho centru vyrovnával na 2:2 Novák. Toho trefila nepovedená střela Tecla a na odražený míč do protipohybu brankář nedosáhl. Po delší době jsem viděl celý zápas mladších žáků a byl pro mě zklamáním. Musíme pracovat více.

 

Ondřej Pavlas