Jdi na obsah Jdi na menu
 


Halový turnaj v Heřmanově Městci

29. 11. 2017

První halový turnaj ukázal naše nedostatky

V zimní přípravě mají naše dva nosné ročníky 2005 a 2007 každý několik turnajů, aby celou zimu nezahálely. Na prvním turnaji pro 2005 nám byly soupeři ligové týmy Chrudimi, Brna Líšně a týmy z krajského přeboru Svratka Brno a Jaroměř. Ve druhé skupině se pak utkaly Havlíčkův Brod, Brno Židenice, Brno Kohoutovice, Stolany a Chotěboř. Zápasy se hrály 1x14 minut na branky 5x2 metry a turnaj měl příjemný spád. Protože jsme čekali, že budeme jasně nejhorší, tak jsme si dovolili vzít místo nemocných hráčů ročníku 2005 i tři hráče ročníku 2004.

Sestava: Venc – Mrtka P., Křípal, Dospěl, Vágner – Pokorný, Hlaváčková, Schovanec, Lehotský

Zápasy:

FK Česká Bělá – Svratka Brno 0:9

FK Česká Bělá – FK Jaroměř 0:6

FK Česká Bělá – MFK Chrudim 0:9

FK Česká Bělá – Brno Líšeň 1:9 (Pokorný)

O konečné 9. místo: FK Česká Bělá – FC Chotěboř 1:2 (Pokorný)

Ve všech zápasech se ukázalo, že soupeř je úplně někde jinde. Ale to jsme čekali. Kromě klasických nedostatků, jako je rychlost a individuální technika nám ještě přihoršilo to, že dva hráči měli nevhodné obutí pak zejména to, že to pro polovinu hráčů byl první halový turnaj v životě a pro druhou polovinu asi třetí, čtvrtý. Pak samozřejmě nejde konkurovat týmům, které objezdí každou zimu od 7 let 5-8 turnajů. Náš výkon se nicméně lehce zlepšoval, ke konci turnaje jsme byli už schopní rozehrát od obránce. V posledním zápase nás poprvé soupeř doslova nemačkal jako citrón a byla zde i šance na to zápas dovést v základní hrací době do remízového stavu. Ale Pokorný a poté Dospěl své šance nevyužili a tak soupeř, nutno podotknout, že zaslouženě, vyhrál.

Konečné pořadí turnaje: 1. Svratka Brno, 2. Chrudim, 3. Havl.Brod, 4. Brno Kohoutovice, 5. SK Líšeň, 6. Brno Židenice, 7. FK Jaroměř, 8. Stolany, 9. FC Chotěboř, 10. FK Česká Bělá

Ondřej Pavlas