Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zlepšení po přestávce na body nestačilo

18. 10. 2014

Do zápasu s posledním týmem tabulky jsme vstoupili oslabeni o Luboše Sobotku, Jirku Zvolánka a Romana Zemana, přesto si dovolím říct, že jsme byli favority. Hrálo se na hodně promočeném trávníku za slunečného příjemného počasí.

Ze začátku jsme do utkání vstoupili aktivně a za prvních 5 minut jsme mohli vstřelit gól po sólu Martina Klimeš přes téměř celé hřiště, bohužel jeho střela šla nad. Po 5 minutách jsme ale přestali hrát a hosté hru vyrovnali. A postupně nás začali přehrávat. Naši hráči v prvním poločase neměli chuť ani bojovat ani běhat ani hrát. A zanedlouho jsme byli potrestáni, když po nedůsledném odkopu Michala Součka se dostal k míči útočník a jeho nepovedený centr skončil v naší bráně. Ani tento moment naše mužstvo neprobudil, naopak se dostalo do ještě větší krize a hosté se dostávali do jedné šance za druhou, naštěstí nám dvakrát pomohla tyč a několikrát v poslední chvíli i se štěstím zakročil náš brankář. Když už Dolní Město nebylo schopno dát gól samo, pomohl mu Michal Pecha, který odkopem trefil hostujícího útočníka a míč skončil nechytatelně v bráně. Ani hostující obrana za moc nestála a tak jsme si i my v prvním poločase vytvořili několik šancí, ale když už jsme trefili bránu, trefili jsme zároveň i urostlého brankáře hostů. A tak jsme konec poločasu přivítali s úlevou.

V přestávce jsme vystřídali a na hřiště přišli Luboš Sobotka a staronová posila Tonda Běhounek. A hned po poločase se nám podařilo snížit, když se zblízka dokázal prosadit Lukáš Souček. I dále jsme měli více ze hry a snažili se o vyrovnání. Bohužel nás přibrzdila slabší chvíle našeho brankáře, který pustil přímý kop z více než 30 metrů (hostující hráč při něm uklouznul). Sice se nám podařilo poměrně rychle snížit, když se trefil Martin Pátek, ale další šance, které přicházely už se nám proměňovat nedařilo. Luboš Sobotka po úniku po straně střílel nad, Roman Hospodka svůj únik řešil místo střely centrem, který šel do míst, kde nikdo nebyl, Martin Klimeš svojí střelou z těžkého úhlu málem trefil nádrž na čističce ( vzdálenou tak asi 100 metrů). I hosté občas z protiútoku zahrozili, ale ani oni gól dát nedokázali. V samotném závěru jsme si vytvořili ještě 2 velké šance, ale po dlouhém autu Michala Pechy za již překonaným brankářem zasáhl na čáře hráč hostů a po přímém kopu Luboše Sobotky střílel Martin Šumpich zblízka nad. A tak jsme slabému Dolnímu Městu přenechali body jako posvícenský dárek.

Hodnocení vedoucího mužstva: První poločas s výjimkou  úvodních 5 minut, to byla vážně síla. Nevím, čím mě hráči příště překvapí. S tímhle přístupem je porazí i výběr Svazu invalidů (sekce: hráči s amputací obou dolních končetin, kapitán: Meresjev). Podle výkonu v prvním poločase nebyli na vystřídání jen brankář, Martin Klimeš, Standa Harvalík a možná ještě Lukáš Souček a Vláďa Pleskač. Ostatních 6 hráčů jednoznačně na vystřídání bylo. Bohužel střídat lze pouze 3 hráče a stejně tolik náhradníků nemáme. Po poločase to sice bylo znatelně lepší, ale  jak vidět, tak snaha hrát jen jeden poločas nestačí ani na jeden z nejslabších týmů. Je pravda, že Dolnímu Městu přálo i štěstí, protože  dva jejich góly byly náhodné a  třetí víceméně vlastní. Ale my jsme si za výkon v prvním poločase přízeň štěstěny nezasloužili. Tímto výsledkem jsme se jednoznačně přihlásili do boje o záchranu a bude to velmi těžké. Příští týden nás čeká záchranářský duel v Tisu a pokud nepodáme o 200% lepší výkon, tak tam nemáme šanci. Tak ať se hráči nad sebou zamyslí, co vlastně chtějí hrát. 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář