Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ze zápasu s Ledčí B si vezeme překvapivé 3 body

14. 8. 2021

K utkání ve vzdálených Koutech jsme po lehkém bloudění při hledání hřiště dorazili v docela jiné sestavě, než jsme nastoupili minulý týden doma proti Lipnici. Jakub Kasal měl svatbu a tak chyběli i oba jeho bratři, nebyli ani Luboš Sobotka, Petr Machek, Martin Klimeš, Honza Beránek a Marek Pleskač. Proto jsme museli povolat několik hráčů, kteří běžně nehrají a narychlo se Ždírcem udělat krátkodobý přestup Adama Dubského. Zároveň s ním nastoupil vůbec poprvé za náš tým i dorostenec Jakub Svoboda. A nutno říct, že oba svou premiéru zvládli velice dobře. Ani domácí nebyli kompletní, ze základní sestavy minulého zápasu nastoupilo také pouze 6 hráčů. Hrálo se za docela velkého vedra na hezkém a solidně upraveném hřišti u lesa zcela mimo obec.

Od začátku jsme se snažili napadat rozehrávku domácích a to se nám víceméně dařilo. Ledeč sice měla v poli více ze hry, ale z toho pramenilo pouze několik střel dálky, které buď zblokovala naše obrana nebo bez problémů zlikvidoval brankář. Naopak domácí se v rozehrávce dopouštěli chyb a při důrazném napadání se nám několikrát podařilo jim sebrat míč a dostat se do nadějné pozice. A po necelé půlhodině a centru z pravé strany přišla naše první gólová radost, když první střela ještě byla zblokována, ale dorážka Lukáše Součka už skončila v síti. Poté domácí zvýšili úsilí a mohli i vyrovnat, ale gólovou střelu vyhlavičkoval nad bránu Jirka Štefáček a druhou šanci pěkně zlikvidoval Honza Šrámek. I my jsme měli pár brejků, ale gól nedokázal dát ani Tomáš Polreich, který bránu přestřelil.

Ve druhém poločase domácí zanedlouho domácí srovnali, když jejich hráč dokázal propálit zpoza šestnáctky shluk hráčů před bránou. Ale po 12 minutách už jsme zase vedli, když si na přímý kop pěkně naskočil Tomáš Kohout a hlavou zblízka nedal brankáři šanci. S postupujícím časem se domácí více hrnuli do útoku, ale proti naší spolehlivě fungující obraně se prosazovat nedokázali a naopak v jejich obraně se objevovaly velká okna, kterými jsme několikrát prošli do rychlého brejku, ale bohužel jsme žádný z nich k navýšení náskoku využít nedokázali, pouze tyč orazítkoval Lukáš Souček, ani několik střel Jirky Štefáčka v síti neskončilo. Přesto jsme si naše vedení dokázali do konce celkem v pohodě uhlídat, domácí už ve velkém horku na zvrat neměli dost sil.    

Hodnocení vedoucího mužstva: V dnešním zápase jsem vzhledem k problémům se sestavou s bodovým ziskem nepočítal. Ještě ve čtvrtek ani nebylo jisté, jestli vůbec dáme sestavu do hromady a k zápasu odjedeme. Nakonec se nám to zadařilo a myslím, že vítězství je zasloužené, všichni hráči dali do zápasu srdce a jejich nasazení bylo příkladné. A noví hráči i přes nedostatek zkušeností a sehranosti s týmem ukázali dobrou kvalitu. Tak jsme to nakonec i poměrně solidně zapili na neckiádě. Za týden začne série domácích zápasů utkáním s Přibyslaví B. S tou jsme zatím odehráli pouze  1 zápas (místo 4 za dva ročníky v OP). Určitě nás nečeká nic jednoduchého, je třeba zůstat nohama na zemi a hrát stejně zodpovědně jako v posledním utkání. Tak snad se k tomu hráči takto postaví a body zůstanou doma.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář