Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ze Sobíňova si vezeme cennou remízu

31. 8. 2013

V tomto utkání bohužel vyvrcholily naše problémy se sestavou, když oproti minulému zápasu nemohli hrát zranění Roman Hospodka a Martin Ptáčník a ani avizovaná posila Pepa Toma nedorazil. Takže museli již v základu nastoupit náhradníci z minulého zápasu Vláďa Zadina (za celou loňskou sezónu odehrál dohromady 80 minut) a David Šumpich (ročník 1996, v minulém zápase odehrál 2 minuty, první v kategorii dospělých) a na lavičce zbyli hráči, kteří ještě neodehráli ani minutu. Nelze se tedy divit, že domácí měli od začátku územní převahu, ale díky našemu dobrému a taktickému výkonu se do žádných velkých šancí zpočátku nedostávali. A co víc po čtvrthodině jsme z brejku udeřili my, první střelu ještě brankář vyrazil, ale na dorážku z hlavy Jakuba Bence už neměl nárok. I potom jsme domácí takticky nepouštěli do velkých šancí a ty menší perfektně pokryl s přehledem chytající Adam Žáček. Přesto se domácí asi 10 minut před přestávkou dočkali vyrovnání, když jejich hráč prošel po levé straně naší obrany a centrem našel hlavu záložníka, před kterým už byla jen odkrytá branka. I my jsme si dokázali vypracovat dobré šance, ale přímý kop Marka Pleskače pěkně vyrazil domácí brankář ,hlavička Davida Břízy po centru šla kousek nad břevno a střela Martina Klimeše z hranice šestnáctky těsně vedle.

Po přestávce s přibývajícím časem a vzrůstající únavou našich hráčů sílil tlak domácích. Naštěstí v naší bráně stál vypůjčený brankář z Havlíčkova Brodu Adam Žáček a svými zákroky musel domácí přivádět k zoufalství. Jeho zákroky po dvou perfektně zahraných přímých kopech byly opravdu famózní a když už byl překonán, stálo při nás štěstí v podobě nastřeleného břevna. My jsme hrozili již jen sporadicky z brejků, při jednom z nich domácí hráč stáhl rukou v šestnáctce unikajícího Radka Klementa, bohužel píšťalka rozhodčího zůstala němá. Těsně před koncem se našemu obránci podařilo vyrobit takřka fatální chybu a hráč domácích postupoval sám na naši bránu. Naštěstí náš brankář potvrdil svůj super výkon a vychytal ho. A tak jsme mohli v samotném závěru získat nezasloužené vítězství, když střelu Martina Klimeše s velkým vypětím vytěsnil domácí brankář na tyč. A tak skončil zápas remízou, která vzhledem k sestavě pro nás má možná větší cenu než vítězství, pokud bychom nastoupili v nejsilnější sestavě. Jen musíme doufat, že se do příštího zápasu alespoň někteří hráči dají dohromady.

Trenér Petr Veselka: "Bohužel jsme v situaci, kdy nám deset lidí z různých důvodů vypadlo a sestavu jsem musel doslova lepit. Od počátku mi bylo jasné, že se s jedním z favoritů soutěže nebudeme moci fotbalově rovnat. Taktika byla přizpůsobena okolnostem ta, která by měla šanci na nějaký bodový zisk. To se nám nakonec povedlo a bod má pro nás cenu zlata. Soupeř byl herně jasně lepší, my jsme hráli dobře organizovaně a vyráželi do brejků. Při troše štěstí jsme mohli brát body i tři, ale to by bylo pro domácí kruté. Zarazil mě moment, kdy rozhodčí neodpískal jasnou penaltu za stažení Klementa. Nechápu, proč se jasné věci nepískají. Prvotřídní výkon podal gólman Žáček a tímto mu ještě jednou děkuji za skvělou výpomoc. Vzadu spolehlivě hrál David Bříza a se zápasem se dobře popral David Šumpich a Zadina. Všichni hráči snesou absolutorium za velkou bojovnost. Zraněným hráčům děkujeme, že nás přijeli povzbudit... ."

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář