Jdi na obsah Jdi na menu
 


Z Věžnice si vezeme těsnou porážku

18. 8. 2019

Utkání se hrálo za poměrně velkého vedra a my jsme nastoupili bez Jakuba Kasala, Pavla Kociána, Zdeňka Bence a Vládi Pleskače. Na lavičce zůstal také ne zcela zdravý Lukáš Souček.

První poločas hráli domácí z kopce a od začátku byli aktivnější. Ale přes naši obranu se zas až tak moc do šancí nedostávali. Největší problémy jsme měli s pohyblivým útočníkem Ondřejem Prokešem, který se několikrát ocitl v nebezpečné pozici, naštěstí ve finální fázi se prosadit nedokázal. My jsme spíš sázeli na protiútoky a také jsme asi dvakrát zahrozili. Docela dobrou přízemní střelu Martina Šumpicha vyrazil brankář domácích a ani Luboš Sobotka po opakované střela ze zablokovaného přímého kopu si na něho nepřišel. Domácí se dostali do vedení po rohovém kopu, který chybně nařídili rozhodčí, protože oblouček se odrazil od horní strany břevna, aniž ho Jarda Přibyl tečoval. Po rohu jsme odvrátili míč mimo vápno, ale pozdě jsme vystartovali proti hráči z druhé vlny a ten se trefil přesně k tyči. A tak se šlo do kabin za stavu 1:0 pro domácí.

Druhý poločas jsme začali z kopce a brzo jsme měli velkou možnost vyrovnat, když jsme po faulu na Martina Klimeše kopali penaltu. Tu sice Luboš Sobotka mířil k tyči, ale zkušený domácí brankář ji stejně vyrazil. A tak domácí po rohu vstřelili hlavou druhý gól. Ten ale nebyl uznán, protože pomezní signalizoval, že míč obloukem překročil (?) brankovou čáru. Po hodině hry jsme zkusili posílit ofenzívu a místo čtvrtého obránce trenér poslal třetího útočníka. Tím se samozřejmě domácím otevíral prostor pro rychlé protiútoky. Ale ty domácí nedotáhli do gólového konce a dvakrát nás dobrým zákrokem podržel Jarda Přibyl. I my jsme tam měli několik nadějných situací, ale Marek Pleskač sám před brankářem jen trefil jeho nohy. Domácí dokázali navýšit náskok po naší chybě, když Milan Krejdl chtěl v pozici posledního hráče řešit situaci fotbalově, o míč přišel a domácí útočník ho naservíroval před prázdnou bránu nabíhajícímu hráči. My jsme poté prostřídali a chvilku před koncem jsme snížili, když se z pravé strany prosadil křižnou střelou k tyči Jirka Štefáček. Ale ve zbývajícím čase už si domácí náskok zkušeně pohlídali a tak se z Věžnice vracíme bez bodů.

Hodnocení vedoucího mužstva: Dneska mám z utkání trochu smíšené pocity. Domácí byli lepší a vyhrát si zasloužili, to je třeba říct. Ale na druhou stranu zase nechybělo mnoho a bodík mohl být. Škoda neproměněné penalty, ale domácí mohou poděkovat brankáři. Příští týden nás čeká domácí pouťový zápas se Starým Ranskem a bylo by hodně potřeba získat body, nejlépe všechny tři. Ale určitě to nebude jednoduché, protože zkušenosti jsou na straně soupeře. Je potřeba, aby hráči k utkání přistoupili zodpovědně a na hřišti nechali vše, co v nich je.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář