Jdi na obsah Jdi na menu
 


Z Věžnice jsme si přivezli bod za remízu

1. 4. 2017

První jarní kolo se odehrálo za na 1. dubna netypicky teplého počasí. My jsme do Věžnice odjeli v dost silné sestavě, chyběli pouze Pavel Rosický a Zdeněk Benc.

Domácí nastoupili oproti minulým zápasům v celkem omlazené sestavě a od začátku bylo jasné, že zápas bude celkem vyrovnaný a žádné z mužstev nedá kůži zadarmo. První poločas moc šancí nepřinesl a dá se říct, že první trochu nebezpečnější střela skončila v domácí síti, když poměrně daleko za šestnáctkou napřáhl Martin Pátek a na jeho střelu domácí brankář vůbec nereagoval. Střela šla sice dost přesně k tyči, ale byla z velké dálky a ani nebyla zvlášť prudká, tak bych řekl, že určitě chytatelná byla. Domácí se snažili kontrovat nakopávanými míči na své rychlé útočníky, kteří naši obranu docela větrali, ale finální fáze jim moc nevycházela. Ještě na konci poločasu jsme mohli navýšit vedení, když posila ze Ždírce Jakub Tlustý lehce obešel dva domácí obránce, bohužel v poslední chvíli mu na hrbolatém terénu míč odskočil a brankář u něj byl dřív.

I na začátku druhého poločasu jsme si vypracovali dvě dobré možnosti, ale v první Radek Klement sám před brankářem místo střely nahrával do míst, kde žádný náš hráč nebyl a v druhé ten samý hráč bránu přestřelil. S přibývajícím časem tlak domácích narůstal, ale díky obraně, ve které hrál prim navrátilec Lukáš Souček a dobrému výkonu brankáře jsme hodně dlouho drželi naději na zisk tří bodů. Když už se zdálo, že by se to mohlo podařit, dostal se na hranici vápna k odraženému míči domácí hráč a trefil se přesně do šibenice. Ve zbývajícím čase se obě mužstva snažila strhnout vítězství na svou stranu, ale žádné větší šance se už nezrodily.

​Hodnocení vedoucího mužstva:  ​Dneska to byl těžký zápas, na hráčích byla s přibývajícím časem znát nevalná kondice. Domácí podali nejlepší výkon ze všech zápasů, co jsme u nich odehráli. Co se týče výsledku, mám trochu rozporuplné pocity. Vzhledem k dění na hřišti jsme si vyhrát nezasloužili, na druhou stranu přijít o výhru takový kousek před koncem zamrzí. Ani výsledky dalších utkání nám moc nepomohly a tak jsme si v tabulce pohoršili. Za týden nás čeká první domácí zápas proti Vísce a to nebude vůbec jednoduchý boj. Tak doufám, že ho zvládneme lépe.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

mandak1@seznam.cz

(Matyáš Mandák, 3. 4. 2017 23:25)

Máte hezké komentáře k utkáním, oceňuji vše na tomto webu. Ale prosil bych, abyste Věžnici skloňovali správně, je to TA Věžnice, proto si vezete bod z Věžnice a ne z Věžnic. Věžnice se skloňuje podle ženského rodu jednotného čísla, mrzí mě tato chyba, protože to je neúcta k naší obci. Jinak pokračujte v psaní, rád si přečtu reportáže a další věci.

Re: mandak1@seznam.cz

(Admin, 4. 4. 2017 17:17)

Sorry, omlouvám se, příště se polepším, ono to u obcí s podobným názvem je tak trochu neurčité, jednou je to tak, podruhé opačně.