Jdi na obsah Jdi na menu
 


Z Okrouhlice se vracíme bez bodů

10. 10. 2021

K utkání, které jsme po mnoha letech hráli v Okrouhlici jsme nastoupili bez Jakuba Kasala, Pavla Kociána a Radima Janáčka. Hrálo se za slunečného, ale už dost chladného podzimního počasí.

Domácí se sešli v kvalitní sestavě a od začátku bylo utkání docela vyrovnané a obzvlášť dvojice vysokých domácích útočníků naší obraně docela zatápěla. Po úvodním oťukávání šli domácí do vedení, když po naší chybě a rychlém brejku se s trochou štěstí jejich útočník trefil od tyče do brány. My jsme kontrovali pěknou střelou Luboše Sobotky, ale domácí brankář pěkně zakročil. Zanedlouho po skrumáži a pádu domácího hráče ve vápně dostal Okrouhlice možnost penalty a tu v pohodě proměnila. Pro nás ještě horší bylo, že se při tom zranil stoper Milan Krejdl a za pár minut musel střídat. Ale mezitím jsme snížili, když po dobře zahraném rohu Jirky Štefáčka na zadní tyči dorážel míč hrudníkem Matěj Kasal. Do přestávky jsme mohli i vyrovnat, ale po centru Lukáše Donta dával osamocený Jakub Svoboda hlavou těsně vedle.

Začátek druhého poločasu nám vyšel velmi dobře a po další standartní situaci zahrávané Jirkou Štefáčkem se opět trefil Matěj Kasal, tentokrát hlavou. Poté se hrál docela vyrovnaný a bojovný fotbal a domácí si vytvořili několik dobrých šancí, ale několikrát nás podržel brankář a jednou nás zachránil tyč a jednou trefili domácí vrchní část břevna. Do vedení jsme tentokráte ale šli my, když další standartku Jirky Štefáčka trefil hlavou do sítě Lukáš Souček. V této chvíli jsme se bohužel nezachovali moc takticky a za chvilku domácí po chybě naší obrany vyrovnali. A za další chvíli Lukáš Souček odkopl míč a poté lehce trefil domácího hráče. Ten se svalil jako pytel a hlavní rozhodčí nic nepískal. Ale po řevu domácích hráčů a diváků se šel poradit s pomezním a společně vymysleli druhou penaltu. A tu domácí opět proměnili. Ve zbytku utkání už jsme neměli sílu na další zvrat a tak si domácí vítězství pohlídali.

Hodnocení vedoucího družstva:  Myslím, že utkání se nezaujatému divákovi muselo líbit. Trochu mě mrzí zbytečné chyby a ne úplně taktická hra poté, co jsme dokázali zápas otočit. Na druhou stranu mě potěšily standartní situace, na tom se dá stavět. Pískali nás tentokrát 3 rozhodčí, které jsem ještě nikdy neviděl. Nebýt sporných situací kolem penalt, tak bych řekl, že zápas zvládli velmi dobře. Bohužel, právě díky těmto situacím dokázali svůj výkon dost znehodnotit. Na každé straně byla jedna penalta jasná a jedna velmi přísná (sporná), Zatímco pro domácí hlavní rozhodčí písknul obě, pro nás ani jednu. Nakonec, kdo tam byl, ať si obrázek udělá sám. Ale pro  nás to není žádná tragédie, pro  nás je mnohem důležitější, aby se zranění hráči dali dohromady. Za týden nás čeká zápas podzimu, když v souboji o první místo přivítáme doma Věžnici, která se netají svými postupovými ambicemi. Tak doufám, že dáme dohromady dobrou sestavu, podpoří nás diváci a i počasí bude fotbalu přát.  

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář