Jdi na obsah Jdi na menu
 


Z Hněvkovic se vracíme opět s prázdnou

18. 9. 2016

K utkání do Hněvkovic jsme dorazili s velmi poslepovanou sestavou, ve které z různých příčin chyběli: Marek Pleskač, Radek Klement, Pavel Losenický, Martin Klimeš, Tomáš Polreich a Ondra Béna. Zatímco některé příčiny chápu, jiné mi připadají spíše jako výmluvy. A tak museli nastoupit se zraněním hrající Luboš Sobotka, Standa Harvalík, Martin Šumpich a tým posílil i veterán Petr Benc.

I domácím chybělo několik opor a tak se celý zápas hrála spíše kopaná než fotbal. V první půli hráli domácí s kopce a i díky tomu měli územní převahu, ale jejich šance nebyly nijak kvalitní a když už trefili bránu, tak spolehlivě zakročil náš náhradní brankář Pavel Rosický. I my jsme si vytvořili solidní šanci, ale Vláďu Pleskače vychytal domácí brankář. Bohužel 10 minut před poločasem jsme vytvořili vzadu chybu a tak stoper místo aby míč odkopl do autu, nechal se předběhnout útočníkem domácích a ten přehodil brankáře. Zanedlouho  poté po rohovém kopu neudržel míč na hranici pravidel (a možná i za hranicí) atakovaný náš brankář a domácí hráč odražený míč propálil skrz houštinu těl. Chvíli před přestávkou neudržel nervy na uzdě domácí útočník Šťastný a oplácel důraznou hru Martina Grona (možná i lehčí faul ve hře) kopancem do zad ležícího hráče. Rozhodčí stojící nedaleko od incidentu tvrdil, že nic neviděl a nijak to nepotrestal. Na to naši hráči a trenér reagovali velmi podrážděně a do konce poločasu se toho už moc neodehrálo.

Po přestávce jsme hráli s kopce a střídající Martin Šumpich oživil hru a několik jeho kombinací s naším nejlepším hráčem Gronem pěkně rozebralo domácí obranu, bohužel jsme žádnou z nadějných akcí ke gólu dotáhnout nedokázali. A tak i domácí mohli skóre z několika brejků navýšit, ale spolehlivě chytající Pavel Rosický jim to nedovolil. Nedlouho před koncem ještě mohl dát náš čestný gól Martin Pátek, který se po nákopu a chybě domácích ocitl sám před brankářem, ale bránu vysoce přestřelil.

Hodnocení vedoucího mužstva: Do Hněvkovic se nikdy pro body moc nejezdilo, ale je třeba říct, že dneska domácí podali nejhorší výkon ze 4 utkání, které jsme na jejich hřišti odehráli a byli rozhodně k poražení. A to, že vyhráli, jsme jim hlavně darovali my, tím v jaké jsme jeli sestavě a že jsme jim ty góly docela darovali a naše šance neproměnili. Někteří hráči, kteří nejeli by si měli sáhnout do svědomí, protože rozhodně na tom byli zdravotně lépe než jiní, kteří nastoupili. A jestli chtějí takto pokračovat, tak si za rok úspěšně zahrají IV. třídu, ale beze mě a bez trenéra, protože my u toho rozhodně nebudeme. Za týden jedeme do Leštiny a tam to rozhodně nebude o nic jednodušší zápas, tak doufám, že si to hráči mezi sebou vyříkají a bude to podstatně lepší, protože je nejvyšší čas zabrat.

A ještě bych se chtěl vrátit k tomu faulu. Do dneška jsem si myslel, že Jirka Šťastný je Pan Hráč. Teď už vím, že ne. Tohle se nedělá a mělo by se to tvrdě trestat. A je smutné, když jinak celkem dobrý rozhodčí dělá, že to nevidí. To potom se takové jednání z fotbalu těžko odstraní.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář