Jdi na obsah Jdi na menu
 


Z Dlouhé Vsi si odvážíme překvapivě 3 body

5. 10. 2019

K druhému venkovnímu zápasu po sobě jsme nastoupili bez Luboše Sobotky, Zdeňka Plevy, Marka Pleskače a Jakuba Kasala. Oproti minulému týdnu se o více než 10°C ochladilo a většinu zápasu drobně pršelo. Po dvou výrazných porážkách trenér dost výrazně zamíchal se sestavou.

Od začátku zápasu byli domácí o něco málo aktivnější, ale my jsme zodpovědně bránili a hráči tentokrát až na menší výjimky dodržovali stanovenou taktiku. I proto si domácí výraznější šance vypracovali pouze ze standartních situací. V první z nich se po přímém kopu odrazil míč od vnější strany pravé tyče. I my jsme se snažili dopředu něco vytvořit, ale v nadějné situaci trefil náš hráč pouze místo, kde stál domácí brankář. Po necelé půlhodině si na útočné polovině vyměnila několik přihrávek na jeden dotek trojice Tomáš Kohout, Jirka Štefáček a Standa Harvalík a posledně jmenovaný střelou z hranice vápna (byla lehce tečována domácím hráčem) otevřel gólový účet utkání. Domácí se snažili o vyrovnání, ale Jarda Přibyl si připsal několik spolehlivých zákroků. Největší šance Dlouhé Vsi přišla po rohovém kopu, ale útočník v dobré pozici bránu netrefil. Naopak my jsme mohli vedení navýšit, ale přihrávka Jirku Štefáčka v dobré pozici těsně nenašla. A tak jsme šli do kabin za stavu příznivého pro nás.

Bohužel druhý poločas jsme začali kuriózní chybou, která nás stála vedení a navíc se při ní zranil Radek Klement. K míči, který se dostal do našeho vápna se  pohnuli Radek Klement a brankář Jarda Přibyl. Nedokázali se ale domluvit a když zaznamenali pohyb druhého, tak se zastavili a dávali si tak asi 5s přednost. Potom se rozhodl Cíca míč odkopnout. Ale mezitím tam doběhl domácí hráč a při střele trefil jeho nohu. Míč se dost zbrzdil, ale šmudla šla přesně k tyči a náš brankář ji přes veškerou snahu vytěsnit nedokázal. Takový gól hodně zamrzí a zraněné koleno našeho hráče, který opustil hřiště na nosítkách ještě víc. Domácí povzbuzení vítězstvím zvýšili svůj tlak, a po hlavičce nás hodně podržel Jarda Přibyl. Ale ani my jsme neskládali zbraně a za svojí snahu jsme byli odměněni 12 minut před koncem, když se po levé straně pěkně protáhnul vápnem Tomáš Kohout a svojí přihrávkou našel před prázdnou bránou Jirku Štefáčka. Domácí se ve zbytku utkání úporně snažili vyrovnat, ale naše obrana jim ani z mnoha standartek skórovat nedovolila a tak jsme si odvezli 3 body, které jsou sice překvapivé, ale vzhledem k tomu, jak hráči zápas odbojovali, naprosto zasloužené.

Hodnocení vedoucího mužstva: S dnešním výkonem jsem velmi spokojen, dokázali jsme i přes početné absence vybojovat důležité vítězství. Hráči důsledně dodržovali stanovenou taktiku a domácí se před těsnou a důraznou obranu těžko prosazovali. A i dopředu jsme byli docela nebezpeční a neměli o moc šancí méně než domácí. Chtěl bych ocenit výkon Tomáše Kohouta, který nastoupil na pro něj nezvyklém místě středního záložníka a v pohodě to uhrál a měl velký podíl na obou gólech. Příští týden hostíme doma našeho souseda v tabulce Okrouhlici a to bude velice těžký a důležitý zápas o 6 bodů. Výkony tohoto soupeře jsou pro mě docela záhadou, po 4 porážkách následovala 3 vítězství a poté opět 2 porážky. Ale předpokládám, že i oni jsou si vědomi důležitosti zápasu a tak nás nečeká vůbec nic lehkého. Pokud ale podáme stejně zodpovědný výkon jako dnes, tak věřím, že můžeme uspět. Jenom doufám, že zranění Radka Klementa nebude tak vážné, jak se na první pohled zdálo, jinak si asi dost dlouho nezahraje.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář