Jdi na obsah Jdi na menu
 


Z Herálce si vezeme první porážku v sezóně

26. 9. 2021

K utkání na šikmém hřišti v Herálci jsme za hezkého podzimního počasí nastoupili bez Petra Machka a Pavla Kociána. S A týmem Herálce jsme dosud sehráli pouze 2 utkání na našem hřišti a obě jsme prohráli.

První poločas jsme hráli z kopce a hned od začátku bylo jasné, že se domácí budou držet jednoduchého schematu nákopů dlouhých míčů od obránců až na útočníky. A tento systém jim od začátku vycházel, my jsme si za prvních 20 minut v podstatě šanci nevytvořili. To Herálec tam měl nějaké nadějné okamžiky, ale do vyložené šance je také nedotáhl. Po 20 minutách jsme jako blesk z čistého nebe udeřili my, když po kombinaci ve vápně a centru Honzy Beránka z pravé strany dal svůj další gól hlavou Tomáš Kohout. Zkušené domácí to ale z míry nevyvedlo a dál pokračovali ve stejném způsobu hry. Po čtvrthodině dali domácí míč do našeho vápna a při snaze zabránit gólu  nešťastně uklouzl Milan Krejdl a hráč Herálce přes něho přepadl. Domácí obránce se z penalty nemýlil a srovnal stav zápasu. Do poločasu mohl jít Herálec ještě do vedení, ale střela jejich hráče skončila pouze na břevně.

Ve druhém poločase pokračoval stejný scénář jako v prvním poločase, domácí nás k míči moc nepouštěli a sami si vytvořili několik dobrých šancí. Paradoxně jejich vedoucí gól nepadnul ze žádné šance, ale z další penalty, když nešťastně po odrazu zahrál ve vápně (u brankové čáry mimo branku) neatakovaný Jakub Svoboda a domácí obránce Jakub Prokop proměnil i svou druhou penaltu. Zanedlouho jsme měli kopat penaltu i my, když po centru z pravé strany zahrál ve vápně rukou domácí hráč, ale hlavní rozhodčí tentokrát nic neviděl, i když ta ruka byla mnohem evidentnější než ta naše, V dalším průběhu zápasu si tým Herálce vytvořil několik velmi dobrých šancí, ale i ve velmi výhodných pozicích netrefoval zařízení. A když už jednou trefil, vyznamenal se pěkným zákrokem Honza Šrámek. My jsem si ve druhém poločase vytvořili jenom jednu stoprocentní šanci, když se míč trochu šťastně ve vápně dostal k Matějovi Kasalovi, ale ten bohužel v dobré pozici střílel vedle. A tak domácí dovedli bez nějakých větších problémů k vítězství.

Hodnocení vedoucího mužstva: Bylo jasné, že dříve nebo později prohrát musíme a je nepopiratelný fakt, že domácí se na nás dobře připravili a byli celý zápas lepší. A asi si zasloužili vyhrát i výrazněji a bez přispění rozhodčího. O to víc je smutné, že nakonec se rozhodčí na konečném výsledku docela podepsal. Podle mého názoru druhá penalta domácích být neměla. Náš hráč sice zahrál rukou, ale bylo to po odrazu od jeho nohy a ruku měl pod úrovní ramena. To ruka domácích byla zcela jasná. Já samozřejmě nevím, kde stál hlavní rozhodčí a jestli mu někdo nepřekážel ve výhledu, ale pomezní to ze své pozice určitě musel vidět a měl to signalizovat. Na co jiného tam vlastně je?  Ale nedá se nic dělat, jedeme dál a za týden nás čeká další těžký domácí zápas s dalekým Kožlím. Tak je třeba hodit porážku za hlavu a dobře se na tento zápas připravit.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář