Jdi na obsah Jdi na menu
 


Veselka: Šesté místo odpovídá v dané chvíli síle týmu

24. 11. 2013

 

 
Veselka: Šesté místo odpovídá v dané chvíli síle týmu
Česká Bělá – Fotbalisté České Bělé mají za sebou podzimní část ve III. třídě, do které se vrátili po roční pauze. Na začátku podzimu dokázali navázat na skvělou loňskou sezonu, kterou zakončili zcela zaslouženým postupem. V prvních devíti zápasech byli dokonce bez porážky, když na kontě měli šest výher a tři remízy. „Na začátku jsme měli v sobě ještě nováčkovský elán. Jenže bohužel hráči přistoupili katastrofálně k letní přípravě a k tréninkovému procesu. Postupem času nám ubývaly síly a naše hra ztrácela tempo a řád,“ říká českobělský trenér Petr Veselka. Tomu se líbily odehrané zápasy s Hněvkovicemi (4:1), v Nové Vsi (2:0) a prvních třicet minut v prohraném utkání v Leštině. Naopak nejhorší výkon podali hráči v Golčově Jeníkově. „To byla doslova urážka. Tohle byl tragikomický výkon, ale hráči tím výkonem jen podtrhli svůj přístup k fotbalu za poslední tři měsíce. Sami se přesvědčili, že i na trojku se musí trénovat, pokud chtějí něco hrát,“ je kritický Veselka a dodává: „Máme zraněného Lukáše Součka a Luboše Sobotku, kteří jsou po operacích kolen. Navíc hostování neprodloužil brodský Roman Zeman, takže tým byl spíše do sezony oslaben než posílen. Navíc se nám nepodařilo odehrát dva zápasy po sobě ve stejné sestavě. Šesté místo odpovídá v dané chvíli síle týmu.“
 
Hráči očima trenéra
Zdeněk Rýdl – Spolehlivý gólman. Když nastoupil, byl vždy oporou. Škodí mu, že kvůli zaměstnání nemůže trénovat.
Tomáš Mrtka – Poctivý kluk, který vykonává roli dvojky velmi statečně. Nevyšel mu zápas proti Tisu, naopak tým podržel a zachránil ho od dvouciferného debaklu v Golčově Jeníkově.
Adam Žáček (juniorský start z H. Brodu) – Odchytal za nás tři zápasy a ve všech tým výrazně podržel, hlavně v zápase v Sobiňově. Ani v jednom zápase jsme s ním neprohráli.
Tomáš Polreich – Hráč, který chce na sobě pracovat. Bohužel se v průběhu podzimu zranil, což bylo na jeho výkonosti znát. V jeho věku by už neměl být v zápasech nervózní a přihrávku řešit v klidu.
Stanislav Harvalík – Pro mě největší překvapení. Začal s fotbalem pozdě, ale pílí se dokázal dostat na úroveň hráčů, kteří s fotbalem začali podstatně dříve.
Roman Hospodka – V některých zápasech dokázal rozhodnout, ale díky váze mu chybí potřebná rychlost a obratnost.
Marek Pleskač – Velmi kvalitní krajní bek. Měl by se v zápasech více zaměřit na svůj výkon, má tendenci se pořád zbytečně dohadovat a tím ztrácí koncentraci na zápas.
David Bříza – Jeden nejzkušenějších hráčů, který zahraje na stoperu i v útoku. Stal se nejlepší střelcem týmu. Více jsem od něj očekával v komunikaci s mladými hráči, když se přestalo dařit.
Michal Pecha – Pro asi největší zklamání. Různými výmluvami se nedostavil ani na jeden trénink. V začátku sezony byl v zápasech oporou, postupně se i na něm projevila netrénovanost.
Martin Pátek – Zkušený záložník, který je poctivý do tréninku. Dobře technicky vybavený hráč, nebojí se jít jeden na jednoho, dokáže šance připravit.
Martin Klimeš – Motorka týmu. Naběhá neskutečných kilometrů v zápase. Musí se zlepšit v technice s míčem.
Martin Ptáčník – Odehrál toho kvůli zdravotním problémům málo, ale když byl na hřišti, tak to bylo znát. Dokázal hru zklidnit a dirigovat, navíc si připsal asistence při gólech.
Martin Šumpich – Technicky vybavený hráč, který kvůli zranění kolena spíše nehrál.
Radek Klement – Fyzicky vybavený hráč, který musel nastupovat ve střední záloze, což pro něj nebylo úplně ideální. Platí to samé jako u Davida Břízy, čekal jsem větší komunikaci s mladými hráči, když se přestalo dařit.
Jakub Benc – Rychlostně vybavený hráč, chybí mu potřebná technika.
Vladimír Zadina – Poctivý kluk do tréninku, dostával více příležitostí než v loňské sezoně. Nezklamal.
Jiří Zvolánek, Martin Kolář - Byli v týmu krátce. Uvidíme, jak se ukážou v zimním období.
David Šumpich, Lukáš Němec – Mladí hráči, musejí si na šanci počkat.