Jdi na obsah Jdi na menu
 


Veselka: Lepší sezonu jsme si přát nemohli

3. 7. 2013

 

Česká Bělá – Fotbalisté České Bělé mají za sebou velice úspěšnou sezonu, kterou zakončili návratem do III. třídy. „Lepší sezonu jsme si nemohli přát,“ říká s úsměvem českobělský trenér Petr Veselka. Před sezonou přišel na hostování z Havlíčkova Brodu ostrostřelec Roman Zeman. „Roman je velice zaneprázdněný člověk, navíc dělá manažera v brodském klubu. U něj je rozdíl zda na hřišti je nebo není. S ním byla naše hra kvalitnější a má pozitivní vliv i na ostatní hráče,“ říká Veselka a dodal: „Důležitý byl taky návrat Martina Klimeše ze Ždírce, který je naší motorovou myší.“ Jediným konkurentem českobělských fotbalistů byla Chotěboř C. „S Chotěboří byly oba zápasy velice zajímavé a pro nás dopadly shodnými výhrami 4:1, hlavně druhý poločas v Chotěboři byl parádní i díky skvělé atmosféře,“ má jasno českobělský trenér. Naopak nejhorší zápasy byly na domácí půdě s Vískou a Malčí. „Proti Vísce jsme šli z úspěšné zimní přípravy a naštěstí jsme dostali včas facku. S Malčí jsme nezachytili začátek druhého poločasu, a potom se nemohli dostat do našeho tempa,“ vrátil se k nepovedeným zápasům Veselka. Jeho svěřenci zvládli soutěž systémem start – cíl, kdy v tabulce vedli od prvního kola a už před sebe nikoho do konce sezony nepustili. „Tahle skutečnost mě samozřejmě těší jako ta, že jsme udělali klubový rekord v počtu získaných bodů,“ říká šťastný trenér. A jak vidí sezonu následující. „Hlavně si nesmíme dávat malé cíle. To nesnáším a už vůbec nechci slyšet slovo záchrana. O tu my prostě hrát nebudeme. Už nyní můžu říci, že se tým bude posilovat. Ze Ždírce přichází David Bříza a Martin Ptáčník, udržet chceme stopera Rosického. Někteří naši hráči budou mít vyřízený junior start v jiném klubu, s tím, že si je můžeme povolat i na náš zápas,“ má jasno domácí trenér.
 
Hráči očima trenéra Petra Veselky
 
Zdeněk Rýdl – brankář
Nejlepší gólman v soutěži a bude i nejlepším ve III. třídě. Naše jasná opora a kapitán.
Tomáš Mrtka – brankář
Spolehlivá naše dvojka. V zápasech, ve kterých nastoupil, mile překvapil. Perfektní byl jeho výkon ve druhém poločase ve Vepřové.
Tomáš Polreich – obránce
Musí zlepšit práci s míčem. Střídá dobré momenty s těmi horšími, ale jeho velký přínos je jeho bojovnost a nasazení. Velký srdcař a výborná tréninková morálka.
Michal Pecha – obránce
Náš Řepka. Nevypustí žádný souboj, jeho tvrdá, ale férová hra dělá soupeřům problémy. Jen bych ho rád viděl častěji na tréninku.
Pavel Rosický – obránce
Výborná hra hlavou, vše řeší fotbalově. Pro náš tým velký přínos.
Marek Pleskač – obránce
V průběhu sezony přešel do obrany ze zálohy a tento post mu náramně svědčí. Výborná tréninková docházka a dobře technicky vybavený hráč. Zlepšit by měl hru hlavou.
Josef Toma – obránce
Pokud nastoupil, byl platným hráčem. V Mírovce se výraznou měrou podílel na našem vítězství. Složité je to s jeho prací u HC Sparta Praha.
Stanislav Harvalík – obránce, defenzivní záložník
Poctivý hráč v tréninku. Začal s fotbalem dlouho a musí být trpělivý. V zápasech je na něm znát velká nervozita, z čehož pramení chyby.
Petr Mazánek - obránce
Na podzim platným hráčem, bojovník. Na jaře se trápil s nemocí, dostal se na hřiště až v závěru sezony a proti Štokům si zase vyvrkl kotník. Smolař sezony.
Vladimír Pleskač – obránce, defenzivní záložník
Poctivý hráč, jak v tréninku, tak na hřišti. Svojí hodnou povahu převádí i na hřiště a to mu někdy škodí. Měl by být na hřišti víc drzý. Střídá dobré výkony se slabšími.
Roman Hospodka – defenzivní záložník
Hráč téměř bez tréninku, byl pro mě na jaře překvapením. Dokázal rozhodnout dva zápasy. Jen si nejsem jistý, zda bez tréninku zvládne III. třídu.
Martin Klimeš – defenzivní záložník
Velký bojovník, srdcař a má velký fyzický fond. Občas je přemotivovaný, a to mu na hřišti škodí. Velice platný hráč.
Martin Šumpich – záložník
Je na tom dobře technicky a rychlostně. Chybí mi u něj větší zarputilost, klid a přehled na hřišti. Je v něm velká budoucnost a potencionál.
Roman Zeman – záložník
Náš nejvíce zkušený hráč. Jeho přítomnost na hřišti je velice znát. Naší hře dává klid a přesnost. Má výbornou kopací techniku. Škoda, že mu čas nedovolí trénovat, jinak by naše hra byla ještě kvalitnější.
Martin Pátek – záložník
Technický hráč, který díky poctivé zimní přípravě vylepšil svůj fyzický fond. Má v zápasech dobré momenty, někdy se nechá zbytečně vyprovokovat rozhodčím. Výborná je jeho spolupráce s Tomášem Polreichem.
Luboš Sobotka – obránce, záložník
Velký bojovník, který jde v zápase až na krev. Bohužel je zraněný a nic s tím nedělá. Nyní je to jen o jeho hlavě, jak ke všemu přistoupí.
Jakub Benc – záložník, útočník
Náš nejrychlejší hráč. Na začátku jara se trápil v koncovce, kterou protrhl. Pokud bude dál poctivě trénovat, jeho místo v týmu je.
Radek Klement – záložník, útočnik
Zkušený hráč, kterému nechybí rychlost a přehled. Dokáže spoustu šancí vypracovat i proměnit v gól.
Lukáš Souček – útočník
Náš nejlepší zakončovatel, který převážně na jaře ze zdravotních důvodů chyběl.
Vladimír Zadina – útočník
Mohl by fotbalu dávat více. Má více vedlejších zájmů, ale když nastoupil, tak mě nezklamal.  
Petr Benc - útočník
Zaskočil, když jsme potřebovali. Vstřelil svůj 40. a 41. gól za Českou Bělou. Byl hodně vidět v zápase se Štoky, kdy skóroval a na čtyři góly přihrál. 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář