Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ve Veselém Žďáru jsme těsně vyhráli

28. 10. 2018

K utkání které se hrálo za nepříjemného deštivého počasí jsme nastoupili bez Standy Harvalíka, Jardy Přibyla a Zdeňka Bence. I domácí tentokráte dali dohromady solidní sestavu, dle jejich slov snad nejlepší za celý podzim.

A už od začátku zápasu bylo patrné, že domácí rozhodně nedarují body lacino. Po většinu prvního poločasu byli aktivnější, u většiny míčů byli dříve a tak se většinou hrálo na naší polovině. Naštěstí většina jejich akcí končila na hranici šestnáctky a když už se jim podařilo dát gól, tak to bylo z celkem jasného ofsajdu. S postupujícím časem se i nám podařilo dostat na dostřel branky domácích, ale střela Martina Pátka šla nad. Naše největší šance přišla po přímém kopu, když se dalekonosná střela Lukáše Součka odrazila od břevna. A protože i pohotová střela Milana Krejdla z hranice šestnáctky šla nad, šlo se do kabin za bezbrankového stavu.

V druhé půli jsme se snažili hrát aktivněji, ale jako první trefili bránu domácí když se po rohovém kopu důrazně prosadil hlavou jejich hráč. Tento gól ale rozhodčí pro útočný faul neuznal ( nechci to posuzovat, ale já osobně jsem ho neviděl ). Zanedlouho si na levé straně potáhl míč Marek Pleskač a přízemní střelou z hranice šestnáctky prostřelil brankáře domácích. Po několika minutách mohl Veselý Žďár vyrovnat, ale souboj jeden na jednoho lépe zvládl Pavel Losenický a míč vyrazil mimo branku. Pravidlo nedáš, dostaneš zafungovalo a po hrubce domácího beka se v obdobné situaci Martin Pátek nemýlil. Ale dvougólové vedení nám dlouho nevydrželo, když dobře zahraný přímý kop před naším brankářem skočil a my dostali další gól z kategorie laciných. A mohlo být hůř, ale trestuhodně neobsazený útočník mířil pouze slabou střelou do náručí Pavla Losenického. Naší hru na konci zápasu rozhýbal Jakub Kasal a po jeho pěkné střele opět znělo břevno branky Veselého Žďáru. A protože domácím už nezbývaly síly na nějaký větší tlak, skončil zápas naším těsným vítězstvím, ale rozpaky nad výkonem to nerozptýlilo.

Hodnocení vedoucího mužstva: Samozřejmě jsem spokojen s výhrou, ale výkon to nebyl nic moc. Jako by na některých hráčích ležela deka odpovědnosti, chybí lehkost a radost ze hry. Dopředu nám kombinace vázne a když už se o ni pokusíme, tak to většinou někdo zazdí špatnou přihrávkou. A vzadu je také dost nedůsledností. A když k tomu připočteme ne úplně povedený podzim brankářů, je dojem z výkonu nevýrazný. Příští týden hrajeme doma s Lípou a tam by nám takový výkon nestačil. Tak doufám, že se nám podaří odehrát lepší zápas a úspěšně uzavřít podzimní část sezóny.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář