Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ve Šlapanově jsme vybojovali překvapivé vítězství

6. 9. 2015

K rannímu utkání na půdu favorita jsme odjeli bez zraněného Radka Klementa a ne úplně zdravý Pavel Rosický zůstal v prvním poločase jen na lavičce.

Utkání se hrálo za chladného a větrného počasí a zpočátku jsme měli více ze hry a domácí, kteří spoléhali hlavně na dlouhé nákopy se moc do hry nedostali. S postupem času se hra vyrovnala a první velkou šanci měli oni, když se po zmatcích v naší obraně a střele domácích míč odrazil od břevna  naší branky. Poté ale zaúřadovalo pravidlo nedáš - dostaneš a po centru z pravé strany se míč dostal k Honzovi Pleskačovi, Jeho střelu brankář vyrazil, ale na dorážku Marka Pleskače už nestačil. Poté se hra přiostřila a po faulu (nijak zvláštním) Honzy Pleskače se nešťastně srazil domácí obránce s brankářem. Domácí reagovali podrážděně a místo fotbalu se spíš faulovalo a diskutovalo. Ke konci prvního poločasu nás Šlapanov přitlačil na naší půlku a vytvořili si i pár dobrých šancí, naštěstí brána byla jejich hráčům malá.

Do druhého poločasu jsme nastoupili už s Pavlem Rosickým, který vystřídal zraněného Honzu Pleskače. A opět jsme celkem v pohodě drželi naše vedení a po pěkné kombinaci s Martinem Klimešem ho mohl navýšit Marek Pleskač, bránu ale přestřelil. Domácí vyrovnali z celkem nenápadné akce, když se těsně za vápnem trefil domácí hráč tak, že míč prošel šťastně klubkem hráčů a zapadl přesně k tyči. Náš brankář měl zakrytý výhled a zareagoval pozdě. Tato branka domácí nabudila a vytvořili si opět několik velkých šancí, ale opět nebyli schopni trefit zařízení. A tak opět zafungoval dříve vzpomínaný princip a Marek Pleskač se trefil opět přesně k tyči. A protože domácí už na obrat neměli, odvezli jsme si opravdu nečekané, ale o to milejší 3 body.

Hodnocení vedoucího mužstva: Měl jsem z utkání strach, přece jenom nedělní dopolední utkání jsou specifická a po sobotních oslavách na tom někteří hráči nebyli moc dobře. Ale musím uznat, že dneska to odehráli poctivě a bojovně a přiklonilo s k nám i trocha nezbytného štěstí. Je fakt, že domácí zahodili docela dost šancí, ale to se i nám v některých utkáních podařilo. Myslím, že zápas byl zbytečně vyhecovaný a je štěstí, že ho pískal dobrý rozhodčí Vojtíšek. Pískat to třeba Bohuněk, tak by se to tam pozabíjelo.

Příští týden hrajeme doma s poslední Leštinou a to bude těžký zápas, protože potřebujeme dnešní body potvrdit a role favorita je vždycky těžší. Tak doufám, že se nám bude dařit a hráči podají stejný (nebo i lepší) výkon jako dnes. 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář