Jdi na obsah Jdi na menu
 


V prvním domácím zápase jsme porazili Věžnici B

K utkání jsme nastoupili oslabeni o Martina Klimeše, Tomáše Polreicha, Standu Harvalíka a Martina Pátka. Pouze na lavičce zůstal se zdravotními problémy Pavel Rosický. Naštěstí i hosté nepřijeli zřejmě v nejsilnějším složení, protože ve stejném termínu hrálo utkání jejich A mužstvo.

Od začátku jsme měli více ze hry, bohužel v útočné fázi jsme se díky mnoha nepřesnostem v první čtvrthodině do větších šancí nedostali. Hosté nám sami pomohli, když jejich hráč po dlouhém autu ve vápně zbytečně skopnul Martina Šumpicha a stejný hráč penaltu bezpečně proměnil. I dále jsme měli více za hry a několik nadějných šancí si vytvořili, ale ani Marek Pleskač ani Martin Šumpich brankáře hostů neprostřelili. Ještě před koncem poločasu jsme kopali další penaltu, ke které se po faulu na Marka Pleskače opět postavil Martin Šumpich, ale tentokrát bránu netrefil. Hosté si za první poločas žádnou šanci nevypracovali, za zmínku stojí snad jen pěkný centr jejich nejlepšího hráče Beneše, na který ale nikdo nedosáhl.

Po poločase se hrál podobný fotbal jako v prvním, nás trápilo mnoho nepřesností a tak se naše šance rodily dost těžce a hosté byli ještě nepřesnější a tak jejich pokusy celkem bez problémů likvidovala naše obrana a spolehlivě chytající brankář. Do dobré šance se dostal Vláďa Pleskač, který z pozice obránce prošel po levé straně hřiště, ale jeho střelu vyškrábl brankář. Rozhodnutí padlo necelou čtvrthodinu před koncem, když důrazně napadaný obránce Věžnice chtěl odkopnout míč, ale jeho odkop měl parametry spíše kvalitního centru a našel hlavu Radka Klementa, který dával do prázdné branky. Potom to hosté zabalili a my jsme upravili skóre po průniku a střele Luboše Sobotky a po pěkné akci Vládi Pleskače a Máry Dobiše, kterou zakončil Mára Pleskač. Pak už se zápas jen dohrával a skóre ještě mohl navýšit Pavel Rosický, ale v obou případech ztroskotal na brankáři hostů. Tak jsme nakonec oslavili vysoké vítězství, které se ale nerodilo vůbec lehce.

Hodnocení vedoucího mužstva ​Z dnešního utkání jsem měl docela strach, absencí bylo celkem dost a pokud by se ještě někdo další zranil, tak to by už byl docela problém. Naštěstí přijel soupeř ve složení, ve kterém by se mu asi tato soutěž těžko zachraňovala. Nám v utkání celkem dobře fungovala obrana a brankář, pravdou ale je, že soupeř je zas až tak moc neprověřil. Co se týče útoku, tak tam nás dost brzdily nepřesnosti, za zmínku stojí spousta nepřesných přihrávek. Proto jsme se zbytečně dlouho strachovali o výsledek. Nakonec to dopadlo dobře, ale myslím, že s většinou ostatních týmů by nás to asi mrzelo. Příští týden hrajeme ve Vísce s nováčkem a to bude mnohem těžší zápas, mají spoustu kvalitních mladíků a ještě budou v euforii z loňského postupu. Tak doufám, že postavíme ještě silnější sestavu a předvedeme kvalitnější výkon, abychom se nevraceli s prázdnou.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář