Jdi na obsah Jdi na menu
 


V pouťovém utkání jsme uhráli se štěstím remízu

27. 8. 2016

K pouťovému utkání jsme nastoupili oslabeni o Martina Klimeše, Vláďu Pleskače a Tomáše Polreicha. Hrálo se za krásného, na fotbal až příliš teplého odpoledne. Hosté přijeli oslabeni o nejlepšího střelce Tichého, přesto v dost silné sestavě.

Od začátku se hrál dost vyrovnaný fotbal, ale dovolím si říct, že v úvodu prvního poločasu jsme měli převahu my. Bohužel jsme ji nedokázali zužitkovat ve vedoucí gól, když především šance Petra Rakušana po něm přímo volala, ale jeho střelu z místa kolem penalty vykopl za překonaným brankářem z brány obránce hostů. A opět platilo nedáš, dostaneš, po nenápadné akci hostů po pravé straně propadl našemu brankáři neslaný, nemastný centr a důrazný útočník ho dorazil do brány. Vyrovnat mohl zanedlouho Petr Rakušan, ale po jeho úniku po pravém křídle zastavila jeho křížnou střelu tyč. A mohlo být hůře, když náš obránce hloupě namazal míč před bránu a střelu hráče Dolního Města jen s velkým štěstím (v podstatě mu trefil nohy) zlikvidoval brankář.

Po změně stran místo abychom vyrovnali, ztratil kousek od naší brány míč Luboš Sobotka a po centru hostů dával gól hlavou do prázdné Lukáš Doležal. Od té doby jako by naši hráči přestali věřit v možnost úspěchu, bylo hostů plné hřiště a my jsme byli u všeho později. Naštěstí Dolní Město další branku nepřidalo a nám se podařilo snížit, když dobře zahraný přímý kop Luboše Sobotky z pravé strany si srazil hlavou do brány zkušený obránce Mišta. Poté jsme se snažili o vyrovnání, ale dobře hrající hosté nás zrovna moc do šancí nepouštěli a naopak sami hrozili rychlými protiútoky. Když už se zdálo, že si Dolní Město odveze všechny body, pomohl nám jejich hloupý faul, když v pokutovém území zezadu postrčili Luboše Sobotku. K pokutovému kopu se postavil Standa Harvalík a ranou do prostředka branky pod břevno vybojoval bod, který má pro nás vzhledem k průběhu cenu zlata. 

Hodnocení vedoucího mužstva:  ​Z pouťových utkání mám vždy obavy a tentokrát musím hráče docela pochválit, protože jsem nezaznamenal jejich výraznější alkoholickou indispozici (nebo se to naučili dobře skrýt). Dolní Město bylo velmi dobrým soupeřem a mělo k vítězství hodně blízko. Je pravda, že do toho stavu jsme jim hodně pomohli neproměňováním našich šancí a hloupými chybami vzadu. Naštěstí se nám podařilo vyrovnat a nepokazili jsme si pouť. Příští neděli hrajeme derby v Havlíčkově Borové a doufám, že tam podáme dobrý výkon a odvezeme si nějaké body.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář