Jdi na obsah Jdi na menu
 


V pouťovém utkání jsme dostali lekci z produktivity

24. 8. 2019

K pouťovému utkání se nám sešlo dost hráčů a i když absentovali zranění Jakub Kasal a David Šumpich a na dovolené byl Jarda Přibyl, tak se stejně ani všichni přítomní nevešli na soupisku. Po dvou letech se ještě navíc vrátil zkušený "Cíca" Radek Klement. To soupeř ze Starého Ranska měl se sestavou mnohem větší problémy, přijel pouze s jedním hráčem na lavičce a s několika hráči, kteří běžně nehrají.

Hosté své sestavě přizpůsobili herní pojetí, snažili se pozorně bránit a využít každé příležitosti k protiútoku a nákopu na nebezpečné útočníky. My jsme se snažili tvořit hru, ale bylo tam docela málo pohybu bez míče a tak se příležitosti nerodily nijak lehce. Přesto jsme mohli jít do vedení, ale hlavičku Lukáše Součka po dlouhém autu zastavilo břevno. Další šanci po centru promarnil Martin Šumpich, když nedokázal usměrnit prudký míč do prázdné brány. Střelu Marka Pleskače vyrazil hostující brankář a dorážku hosté zblokovali. I Ransko mohlo jít do vedení, když po chybě Zdeňka Plevy šel na brankáře sám Zvolánek, ale v rozhodující chvíli ho míč neposlechl. Další naši chybu ve středu pole ale už hosté potrestali a zkušený Janáček se trefil přesně k tyči. To byla voda na mlýn Ranska, protože od té doby už vůbec nemuseli nikam spěchat. My jsme se zbytek poločasu utápěli v nepřesné kombinaci a nedostatečném důrazu.

Do druhého poločasu trenér zamíchal se sestavou a noví hráči mdlý projev poněkud okysličili. Ale ani v největší šanci, kdy byl sám před v podstatě prázdnou bránou Marek Pleskač jsme skórovat nedokázali. A tak , když jsme už úplně otevřeli hru, nás ze dvou brejků potrestal rychlý Zvolánek. Zbytek utkání už pak byl jen formalitou, za tohoto stavu jsme si o obratu už mohli nechat pouze zdát. 

Hodnocení vedoucího mužstva: Dnešní utkání ukázalo, jak je tenká hranice mezi úspěchem a neúspěchem. Kdybychom ve 30. minutě vedli 2:0, tak by to hosté museli otevřít a pochybuji, že v této sestavě by ještě utkání otočili. Tím, že to naopak bylo 0:1, tak se jim podařilo nám zkazit pouť. Těžko se většině hráčů dá něco vytknout, i když u pár lidí bych si přece jenom představoval větší nasazení. Ale zase se projevilo, že nám chybí útočník, který by opravdu šel do soubojů ve vápně tak říkajíc "na tvrdo". Ale nedá se nic dělat, soutěž je ještě dlouhá a příští týden jedeme do Šlapanova a tam je třeba domácí ztrátu vynahradit.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář