Jdi na obsah Jdi na menu
 


V nervózním utkání jsme urvali výhru v samém závěru

30. 4. 2022

Od úvodních minut se hrálo tvrdé a vyhrocené utkání. Posílená Nová Ves je úplně jiným týmem, než tomu bylo na podzim. Přesto mírně více ze hry měli domácí, kteří předvedli několik slibně se rozvíjejících akcí, nejnebezpečnější v první čtvrthodině byla šance Šumpicha, která skončila na břevně. Šanci Matěje Kasala vychytal Bárta. V 17. minutě se za pomocí ruky dostal do vápna novoveský Bradáč, který prostřelil Šrámka - 0:1. Po půl hodině hry se na vápně pěkně uvolnil Matěj Kasal a střelou po zemi nedal Bártovi šanci - 1.1. Remízový stav vydržel pouze čtyři minuty, kdy přišel jeden z dalších nebezpečných nákopů do vápna domácích hráčů a smolařem se stal Jakub Kasal, když překonal krásným "vlastencem" Šrámka - 1:2. Naštěstí se do poločasu podařilo vyrovnat Štefáčkovi z pokutového kopu - 2:2. V téže minutě ještě obdržel druhou žlutou Appelt a mohl zamířit rovnou pod sprchy. "Poprvé v jarních bojích jsme v zápase prohrávali a na klucích se to projevilo. Najednou byli pod tlakem a přestaly nám fungovat nohy. O poločase bylo třeba vše uklidnit, vysvětlit si znovu taktické pokyny, hlavně ohledně jejich nákopů, které nám dělaly velké problémy," řekl českobělský trenér Petr Veselka.

Po přestávce bylo znát, že hosté hrají o deseti, Česká Bělá si vytvořila tlak a s ním přišly i nebezpečné situace. V 53. minutě na vápně našel Matěj Kasal patičkou Marka Pochtiola, který poslal svůj tým se radovat potřetí - 3:2. Domácí měli několik pokusů zápas definitivně rozhodnout, bohužel se to dříve nepovedlo. Čtyři minuty před konce přišel trest, to Radim Janáček ve výskoku nechtěně zahrál rukou a kopal se trestný kop. K němu se postavil Náděje, a ten prostřelil špatně postavenou zeď - 3:3. Infarktový závěr ještě nekončil. O minutu později hodil Milan Krejdl dlouhý aut, míč se dostal k Matěji Kasalovi, a ten hlavou rozhodl o bodech tohoto utkání - 4:3.

Hodnocení trenéra:  "Pro diváky určitě krásná podívaná, utkání mělo vše, co mít mohlo. Zápletku, dramatičnost, vypjatost a nakonec šťastný konec. Pochvalu zaslouží celý tým, dokázali se třikrát nakopnout k dobrému výsledku. Prim hrál Matěj Kasal. Na závěr chci poděkovat divákům, kterých se sešlo opravdu hodně a byli našim dvanáctým hráčem," dodal Veselka

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář