Jdi na obsah Jdi na menu
 


Přesvědčivé vítězství po nepřesvědčivém výkonu

12. 9. 2010

Sestava: Miloš Kytka - Standa Harvalík, Pavel Mazánek, Roman Hospodka, David Kubát - Jakub Benc, Petr Rakušan (80. Karel Dvořák), David Bříza, Vláďa Pleskač - Lukáš Souček, Tomáš Polreich (75. Jarda Lébl) 

Do utkání jsme nevstoupili dobře a prvních 30 minut byl Keřkov lepším týmem. Vytvořil si i několik menších šancí, z nichž nejnebezpečnější byl přímý kop jejich kapitána Čejky. Při jeho střele se však naštěstí vyznamenal náš gólman Miloš Kytka. Po půlhodině se hra vyrovnala a v první naší velké šanci se ocitl Lukáš Souček, ale jeho střela byla zblokována. V 35. minutě si na rohový kop Petra Rakušana naskočil David Bříza a hlavou nezadržitelně skóroval. Po dvou minutách vybojoval míč před naší šestnáctkou Lukáš Souček a po levém křídle poslal do úniku Tomáše Polreicha, který křížnou střelou zvýšil naše vedení. Po poločase se hrála poměrně vyrovnaná hra, ve které jsme měli o něco více šancí my a zhruba v 65. minutě se opět po rohu Petra Rakušana prosadil nohou Lukáš Souček. Několik střel hostů v druhém poločase s přehledem zlikvidoval Miloš Kytka. V 85. minutě utekl obraně hostů střídající Karel Dvořák a z hranice pokutového území  mazáckým lobem (jako jeho slavnější jmenovec Poborský) přehodil brankáře hostů.

Hodnocení vedoucího mužstva: Do dnešního utkání jsme nastoupili oslabeni o Martina Ptáčníka, Oldu Mazánka a Milana Krejdla a první půlhodinu jsem se velmi obával o výsledek. Naštěstí po prvním našem gólu se hráči uklidnili a obraz hry se změnil. Pochvalu za celý zápas si zaslouží obrana, i když nastoupila v improvizovaném složení. Teď máme před sebou trojici těžkých utkání na hřištích soupeřů (Úsobí, Borová a Libice)a potřebujeme od nich dovézt co nejvíc bodů. Doufám, že se do sestavy vrátí hráči, co dnes chyběli a že se nám tato těžká série vydaří.