Jdi na obsah Jdi na menu
 


Malči jsme vlastními chybami darovali vítězství

13. 5. 2010

Sestava : Tomáš Mrtka - David Kubát (Jaromír Lébl), Olda Mazánek, Roman Hospodka(K), Standa Harvalík  - Jakub Benc, Martin Klimeš , Milan Krejdl, Tomáš Polreich  - Miloš Kytka (Vláďa Zadina), Petr Benc (Karel Dvořák)

Do utkání jsme vstoupili v improvizované sestavě bez Míši Součka, Vlasty Legáta a Tondy Běhounka. Do brány se postavil náhradní brankář Tom Mrtka, Miloš Kytka si šel zahrát do útoku, stabilní obránci Tomáš Polreich a Míla Krejdl hráli v záloze a na pravou a levou obranu se postavili mladíci Standa Harvalík a David Kubát. Již asi v 5.minutě se po nedorozumění Oldy Mazánka s brankářem řítil sám na bránu domácí útočník a Tomáš Mrtka ho sejmul. Domácí útočník však ještě stačil vstát a vstřelit 1.gól (což bylo štěstí, jinak by to bylo na červenou a penaltu). Potom jsme vyrovnali hru a Milda Krejdl vstřelil krásnou branku střelou ze 35m, kdy využil větru a špatného postavení domácího brankáře. Zanedlouho vstřelil náš druhý gól nechytatelnou střelou z hranice šestnáctky náš obvyklý brankář Miloš Kytka. Bohužel ještě do poločasu domácí vyrovnali když po přímém kopu hlavičkoval jejich nepokrytý hráč z malého vápna. Po přestávce se hrál poměrně vyrovnaný zápas a do vedení jsme šli opět my, když se po pasu dostal do brejku Petr Benc a domácímu brankáři udělal mazáckou kličku. Domácí přidali na tempu a zkoušeli vyrovnat. Asi čtvrt hodiny před koncem jim jinak celkem dobrý rozhodčí Kutil daroval penaltu po teatrální etudě jejich útočníka. Spravedlnost však nebyla slepá a domácí hráč trefil pouze tyč. I to nám však nebylo moc platné, protože zanedlouho náš brankář neudržel nepříliš prudký pokus domácích a pro jejich útočníka už nebyl problém vyrovnat. Zanedlouho mohlo být ještě hůř, ale tentokrát se Tomáš vyznamenal a hlavičku domácích krásně zneškodnil. V poslední minutě záložník domácích proběhl kolem tří našich obránců, kteří si tak dlouho dávali přednost, kdo míč odkopne, až ho domácí hráč poslal k tyči naší brány. V nastaveném čase jsme vrhli všechny síly do útoku a Roman Hospodka střelou zpoza šestnáctky trefil břevno domácí branky, od něhož se míč odrazil na brankovou čáru a zpět do hřiště. Bohužel žádný z našich hráčů nebyl na dorážku připraven.

Hodnocení vedoucího mužstva: Vzhledem k sestavě jsem bodový zisk v tomto utkání neočekával. Přesto mě mrzí, že nepřišel, neboť během většiny utkání hrálo všechno pro nás, ať to bylo štěstí, výkon domácích (obvzlášť se dařilo gólmanovi který nechytl opravdu vůbec nic) i poměrně slušné výkony některých našich hráčů. Za výkon v tomto utkání bych chtěl pochválit Standu Harvalíka, který podal v obraně solidní výkon. Bohužel do kolen nás srazily hloupé individuální chyby. Je nutné zapracovat na jejich odstranění, neboť s nimi se velice těžko i při jinak docela slušném výkonu vyhrává.