Jdi na obsah Jdi na menu
 


V Keřkově jsme i ve výrazně oslabené sestavě "ukřápali" remízu

10. 10. 2015

Do Keřkova jsme odjížděli ve výrazně oslabené sestavě, bohužel se sešlo několik akcí a tak z nejrůznějších důvodů chybělo 5 hráčů: Luboš Sobotka, Martin Klimeš, Vláďa a Honza Pleskačovi a Zdeněk Benc. V praxi se nám tak rozpadla hlavně záloha, ve které ze základu z minulých zápasů zbyl pouze Radek Klement. A aby toho nebylo málo, po 15 minutách si obnovil zranění další záložník Martin Pátek. Domácím chyběl naopak zraněný kanonýr Adam Kunc a jeho nepřítomnost je zasáhla asi víc než by jim bylo milé.

Je jasné, že takhle oslabeni jsme se nechtěli pouštět do útočných manévrů a rozkaz trenéra zněl jasně, hrát poctivě zezadu a vyvarovat se chyb. Domácí se ze začátku pokusili na nás vletět, ale žádnou větší šanci si nevypracovali a s postupem času se přizpůsobili našemu stylu a místo kombinace se to spíše křápalo. Za první poločas stojí za zmínku pouze šance domácích, když na našeho brankáře utíkal jejich útočník, ale váhal tak dlouho, až ho doběhl Pavel Rosický a míč mu ukopl. Jinak domácí hrozili jen střelami z dálky a ty nebyly přesné ani nebezpečné. A tak mohlo udeřit na druhé straně, když šel sám na brankáře Radek Klement. Udělal mu kličku a ten ho fauloval (i když v tomto případě podle jejich vyjádření možná ani o faul nešlo). K penaltě se z našich hráčů nikdo nehrnul a až trenér určil Romana Hospodku. Ten ji ale dobře nekopl a nechal vyniknout brankáře Keřkova. Zanedlouho zahráli domácí ve vápně jasnou ruku, ale rozhodčí k písknutí druhé penalty proti domácím odvahu nenašel.

Po přestávce pokračovala křápaná, kterou bylo možno nazvat fotbalem jen s velkou dávkou fantazie. My jsme si za druhý poločas kloudnou šanci nevytvořili, za zmínku stojí jen střela Radka Klementa těsně nad. S postupem času se domácí snažili zvýšit svoji aktivitu a urvat potřebné vítězství. Jejich územní převaha se začala stupňovat a vyplynulo z ní i několik dobrých šancí. Naštěstí brána byla jejich hráčům malá a ve dvou příležitostech, které po gólu přímo volaly ji přestřelili. V dalších šancích nás podržel brankář a když už byl překonán, tak mu pomohla vnější strana levé tyče. S přibližujícím koncem zápasu se snaha domácích stala křečovitou a protože ani my jsme nebyli schopni využít některé příležitosti k brejkům, skončil zápas remízou, která možná není úplně zasloužená, ale o to cennější.

Hodnocení vedoucího mužstva: Z dnešního zápasu jsem měl velké obavy, sestavu jsme s trenérem lepili opravdu těžce a nechtěli jsme v Keřkově dostat kotel jako Pohled nebo Borová. Kluci to ale odmakali dobře takticky a výsledek je nad očekávání dobrý, i když fotbal to hezký nebyl. Ale je to lepší než dělat umění a odvézt si 5 fíků. Na domácích bylo vidět, že bez Adama Kunce jsou poloviční a jiného střelce, který by ho alespoň částečně nahradil nemají. Příští týden hrajeme doma s Lípou B a doufám, že sestava bude podstatně silnější, protože by bylo dobré zvítězit a k tomu by nám tento výkon nestačil.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Dědek na lajně

(Nepřítel, 14. 10. 2015 13:36)

Pozdravujte toho dědka, co byl na lajně a "mával rovinu". Dělá Vám dobré jméno !