Jdi na obsah Jdi na menu
 


V důležitém zápase s Okrouhlicí jsme ubojovali 3 body

12. 10. 2019

K utkání, které se hrálo za krásného počasí babího léta jsme opět nastoupili ve značně prořídlé sestavě. Kvůli zranění chyběli Luboš Sobotka, Jakub Kasal, Radek Klement a kvůli práci Marek Pleskač a Pavel Kocián. Naopak už byl Zdeněk Pleva, jemuž byl třetí zápas z trestu podmínečně odložen. V bráně dostal poprvé příležitost náš nový brankář Honza Šrámek. Jelikož jsme před tímto zápasem měli stejně bodů jako hosté z Okrouhlice, šlo opravdu o velmi důležitý zápas.

Už na první pohled bylo vidět, že velká část hostujícího týmu byli vyšší hráči než naši. Hosté tomu přizpůsobili taktiku a více než na kombinaci se soustředili na nakopávané míče do šestnáctky. A v prvním poločase měli jednoznačně více ze hry, díky výškové převaze a důrazu ovládli střed pole a my jsme si za první poločas snad ani žádnou vyloženou příležitost nevypracovali. Naopak Okrouhlice tam měla podstatně víc nadějných možností, ale ve dvou případech nás skvěle podržel náš brankář a v ostatních šancích nám pomohla vychýlená muška hostů. Navíc se nám těsně před koncem poločasu zranil jeden z nejlepších hráčů Tomáš Kohout, když šel zbytečně důrazně do souboje a víc než soupeři ublížil sobě a s vyhozeným ramenem putoval rovnou do nemocnice. Vzhledem k obrazu hry byl pro nás bezgólový výsledek prvního poločasu spíše úspěchem.

Ani začátek druhého poločasu nevypadal jinak než první, ale naštěstí nám hosté pomohli chybou na pravé straně jejich obrany a Standa Harvalík zaznamenal druhý gól ve druhém zápase. Naše vedení ale dlouho nevydrželo, když po jedné ze standartních situací (hosté jich díky naší hlouposti měli za zápas opravdu hrozně moc) střílel jejich hráč do břevna, dorážku jsme ještě stačili zablokovat, ale před třetím hráčem už zívala prázdná brána, kterou neměl problém hlavou trefit. Netrvalo však dlouho a míč si na levém křídle zpracoval Martin Šumpich a jeho křižná střela skončila přesně u tyče. Ale ani toto vedení nám dlouho nevydrželo, když po chybě, kdy hostujícího hráče trestuhodně neatakoval vracející se záložník a i obránci se jen koukali, jak se takovou ušmudlanou střelou trefuje přesně k tyči. Tato branka si svojí stupiditou moc nezadala s brankou, kterou jsme dostali v Dlouhé Vsi (ještě, že se při ní ještě někdo nezranil). Hosté se snažili strhnout vítězství na svou stranu a my jsme jim docela pomáhali zbytečnými fauly na naší polovině, po kterých vždy následoval nákop do šestnáctky na vysoké hráče. Naštěstí jsme to vždycky nějak dokázali uskákat. I my jsme ve druhém poločase měli několik dobrých možnost, ale střelu Standy Harvalíka vyrazil gólman a po rohovém kopu zcela osamocený Martin Pátek hlavičkoval  nad bránu. Zhruba 5 minut před koncem nám hosté opět pomohli chybou v obraně. A Martin Šumpich střelou po zemi prostřelil brankáře Okrouhlice. Ve zbytku utkání už to byl jen boj, ale ten už jsme dokázali zvládnout a připsat si velmi důležité vítězství, které se nerodilo vůbec lehce. 

Hodnocení vedoucího družstva: Jsem hrozně moc spokojen s výsledkem, dle obrazu hry to bylo pro nás maximálně ( a to nám ještě docela fandím ) na remízu. Ale ono hodnotit úroveň hry, pokud nám chybí tolik důležitých hráčů, není vůbec nic jednoduchého. Za této situace nám nezbývá, než to zkusit ubojovat. A to nám tentokrát vyšlo. Ale smůla se nás drží, co se týká zranění a další zraněný hráč základu, to není nic optimistického. A za týden nás čeká další zápas o 6 bodů na hřišti posledního Golčova Jeníkova. Doufám, že budeme schopni dát příští týden dohromady alespoň trochu solidní sestavu a zabojovat tam o nějaké body.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář