Jdi na obsah Jdi na menu
 


V derby s Havlíčkovou Borovou žádný gól nepadl

29. 9. 2013

K utkání jsme nastoupili bez opět zraněného Martina Šumpicha a derby bylo pikantní v tom, že na každé straně nastoupil jeden kmenový hráč protivníka (v dresu Borové náš hráč Petr Rakušan a v našem dresu borovský hráč Radek Klement).  Hrálo se za chladného a větrného počasí a stejně tak chladný byl náš výkon v prvním poločase. A protože domácí se neprezentovali o moc lepším výkonem, hrál se fotbal od šestnáctky k šestnáctce bez větších šancí na obou stranách. Za zmínku stojí snad jen střela domácích z přímého kopu, ani ta však naší posile z Havlíčkova Brodu Adamovi Žáčkovi příliš starostí nenadělala. My jsme za celý první poločas nebezpečnou střelu na branku domácích nevyslali.

Po "bouřce" v kabinách jsme do druhého poločasu nastoupili aktivněji a vypracovali si mírnou převahu. V největší šanci se ocitl Radek Klement, ale jeho hlavička šla těsně mimo. Naopak brejk soupeře pěkně vychytal náš brankář. V naší druhé velké šanci se opět ocitl Radek Klement, ale trefil pouze nohy domácího brankáře. Po naší chybě a rychlém protiútoku domácích se zcela sám ocitl před naším brankářem Petr Rakušan, naštěstí však zamířil mimo. A protože v poslední šanci zápasu stejný hráč opět nemířil přesně, skončil zápas remízou. Celkově lze utkání hodnotit spíše jako bojovné než pohledné. Domácí možná byli o trošku lepší, přesto myslím, že remíza byla spravedlivá. Paradoxem je, že největší šance měli hráči hostující v dresu protivníka, ale ani jeden nevyužil možnosti potopit svůj mateřský tým.

 Trenér Petr Veselka: "Vzhledem k průběhu zápasu je remíza zcela zasloužená a výsledek měl být vzhledem k šancím 1:1. Přesto si myslím, že kdyby Klement proměnil svoji šanci, tak by se Rakušan do svých šancí nedostal a my brali body tři, ale bylo by to nezasloužené. Pokud hráči nezačnou trénovat a to se týká hlavně těch zkušených, tak se budeme pohybovat v rovině nesehranosti a hrání fotbalu na náhodu. Chybí nám sehranost, klid v rozehrávce, pohyb bez míče, dodržování taktických věcí a už nám chybí i fyzická kondice. Upřímně se těším na konec podzimní části, budou následovat pohovory s hráči, co chtějí pro fotbal obětovat a podle toho se jako trenér zařídím. Nebude se stávat, že na trénink bude chodit šest lidí, když se fotbal hraje v jedenácti, to se potom těžko něco nacvičí. Většina hráčů by se měla nad sebou zamyslet, co fotbalu v Bělé a věrným divákům předvádí. Poslední dobou vidím jen namachrovanost, diskuse s rozhodčím a hlavně bojácnost na hřišti, výmluvy a podobné alibismy. Věřím, že proti Mírovce předvedeme důstojný výkon k našim kvalitám."

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář