Jdi na obsah Jdi na menu
 


Utkání o druhé místo v Nové Vsi u Světlé jsme prohráli

3. 6. 2018

K důležitému utkání jsme nastoupili oslabeni o Honzu Beránka, Petra Machka a Zdeňka Bence, přesto naše sestava byla dobrá, protože nám mimo navrátilce Milana Krejdla, který už hrál v minulém kole, vypomohl i Vláďa Pleskač.

Domácí byli od začátku lepším týmem a především v centru pole nás přehrávali. My jsme pozorně bránili, kanonýra Závorku jsme se snažili důsledně hlídat a vyrážet do protiútoků. Ale to se nám moc nedařilo, protože domácí byli téměř u všeho dříve a i naše přihrávky nebyly zrovna přesné. Domácí měli většinu prvního poločasu výraznou převahu a z ní vzniklo několik velmi nebezpečných centrů a závarů před naší bránou, ale naštěstí se žádný z nich neujal, buď hráči na míč nedosáhli, nebo netrefili bránu. Až posledních 10 minut se hra přeci jenom trochu vyrovnala a i my se alespoň občas dostali na dostřel domácí brány. A vytvořili si asi i jedinou šanci prvního poločasu, bohužel ve finální fázi střela Jirkovi Štefáčkovi nesedla.

I ve druhém poločase začali domácí aktivněji, ale postupem času jim přece jenom trošku došly síly a i my jsme se začali dostávat do šancí. Ve velké šanci se ocitl Marek Pleskač, když šel sám po levém křídle na branku, ale jeho střela se mu moc nepovedla a brankář si s ní bez problémů poradil. To podstatně větší šance se zrodila po pěkné střele Luboše Sobotky k pravé tyči, ale brankář efektním skokem míč vyrazil. Bohužel, ve chvíli, kdy se zdálo, že otěže zápasu přebíráme my, přišla snad jediná větší chyba, když náš obránce místo, aby zahrál na jistotu do autu se snažil o konstruktivní rozehrávku, o míč přišel a po přihrávce se už z hranice vápna neměl problém trefit k tyči Roman Závorka. Poté se domácí stáhli do ještě těsnější obrany a my se i přes snahu až do konce zápasu do opravdu vyložené příležitosti nedostali.

Hodnocení vedoucího mužstva: Těžko se mi dnešní zápas objektivně hodnotí. Domácí tým se ukázal jako velmi dobrý a v prvním poločase nás svojí hrou zaskočil. Proto si asi výhru zasloužil, i když ve druhém poločase to bylo spíš na remízu. Škoda, že se nám nepodařilo jít do vedení a dostat domácí pod tlak, to by pak bylo mnohem zajímavější a věřím, že bychom výhru ubránili. Ale to je jenom kdyby a je to přesně jak jsme čekali, Závorkovi stačí dát jednou za zápas prostor a on se prosadí. No nic, je to za námi a je třeba se soustředit na další zápasy. Pořád jsme třetí a i to by pro nás byl historický úspěch. A jak to vypadá na 99% stejně bude postupovat jen jeden tým. Za týden hostíme Šlapanov a i to je těžký soupeř, tak je třeba zabojovat, aby 3 body zůstaly doma.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář