Jdi na obsah Jdi na menu
 


Šlapanov jsme doma v souboji o první místo porazili

Utkání o první místo se hrálo za poměrně chladného počasí a my jsme nastoupili bez zraněného Lukáše Součka, Martina Šumpicha, Davida Šumpicha a Honzy Beránka. Přesto jsme na střídačce měli 5 hráčů na střídání.

Od začátku zápasu se hrál spíše bojovný než hezký fotbal, hosté spoléhali na dlouhé nákopy na rychlého útočníka Schafferhanse, který několikrát pěkně provětral levou stranu naší obrany. Do vedení jsme šli my, když po dlouhém autu do vápna hostujícímu brankáři vypadnul míč a Vláďa Pleskač ho pohotově uklidil do sítě. Hosté kontrovali rychlým brejkem po pravé straně a Schafferhans pěknou střelou trefil břevno naší brány. Zhruba po půlhodině se pěkně ve vápně uvolnil Jirka Štefáček, ale jeho střelu vyrazil brankář a ten se od hráče Šlapanova odrazil těsně vedle tyče. I hosté si vytvořili ještě jednu dobrou šanci, ale Schafferhans tentokrát mířil nad naší branku.

Ve druhém poločase pokračoval úporný boj, jen s tím rozdílem, že hosté museli více útočit a nám se otevíraly volné prostory pro protiútoky. Po pěkné kombinaci se dostal na malém vápnu k míči Martin Klimeš, ale víceméně volnou branku přestřelil. Do další šance se dostal rychlý Jakub Kasal, ale trefil jenom brankáře Šlapanova. Definitivní klid na naše kopačky přinesl Tomáš Kohout, který se po pěkné nahrávce ocitnul sám před brankářem a prostřelil ho. Šlapanov si za druhý poločas žádnou stoprocentní šanci nevypracoval, za zmínku stojí jen hlavička po rohu, která šla těsně nad. Jednou se hosté po sporné situaci dožadovali penalty, ale rozhodčí ji nepísknul. Zřejmě jako kompenzaci pak nepísknul penaltu ani nám, když šel Jakub Kasal sám na brankáře a ten ho regulérně sejmul. A tak jsme si připsali cenné vítězství, které znamená, že jsme soupeře v tabulce přeskočili. 

Hodnocení vedoucího mužstva: Důležité vítězství, sice se nahrál žádný krásný fotbal, ale to v tak vypjatých zápasech bývá. Nám fungovala spolehlivě obrana (snad kromě 2 - 3 situací v prvním poločase). Možná snad jen škoda, že jsme neproměnili některou z velkých šancí, mohlo být rozhodnuto dříve. Ale tímto zápasem sezóna nekončí, už za týden nás čeká velmi těžké derby v Rozsochatci, tak je třeba se na to zaměřit a podat stejně soustředěný výkon, abychom i tam uspěli. Snad i počasí bude více přát a přijedou nás podpořit v hojném počtu příznivci.

PS: Tento víkend byl velmi výsledkově příznivý, vyhráli i mladší a starší žáci. Pokud by vás zajímaly reporty ze zápasů žáků, které sepsal Ondra Pavlas,  najdete je v sekci  Žáci .

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář