Jdi na obsah Jdi na menu
 


Se Šlapanovem jsme přerušili černou sérii

1. 10. 2016

V zápase, který se hrál za na začátek října netypicky teplého dne jsme nastoupili oslabeni ze základu pouze o Vladimíra Pleskače. I proto jsme doufali, že se nám podaří odrazit ode dna a zlomit sérii výsledkově nevydařených zápasů.

Už od začátku utkání bylo patrno jak velká deka na našich hráčích leží. Většina se bála vzít na sebe odpovědnost, aby neudělali nějakou chybu. I proto byli hosté v úvodních cca 25 minutách lepší. Již zhruba po 10 minutách měli možnost jít do vedení, když se po zbytečném faulu Martina Klimeše kopala proti nám penalta. Naštěstí náš brankář vystihl směr a hráč hostů tu penaltu ani moc dobře nekopnul. Další šanci měli po chybě a následném faulu Martina Koláře z přímého kopu, naštěstí ho vyrazil opět Pavel Losenický a dorážka šla těsně vedle. I tentokrát platilo okřídlené nedáš dostaneš a po nedorozumění stopera s brankářem přišel velmi lacino k vedoucímu gólu Luboš Sobotka (hodně to připomínalo první gól, který jsme dostali v Hněvkovicích). Od tohoto okamžiku se hra vyrovnala a do poločasu jsme šli dvakrát sami na brankáře. V první šanci zkoušel Martin Pátek přehodit brankáře, ale zároveň přehodil o dost velký kus i branku. Druhý únik řešil Marek Pleskač lépe, ale bravurně zakročil brankář hostů. Přesto jsme do poločasu přidali další branku, když po autu zahrál smolně obránce ve vápně zvednutou rukou a penaltu umístil dorostenec Martin Gron chladnokrevně přesně k tyči.

Těsně po přihrávce jsme navýšili vedení, když centr Martina Pátka z levé strany trefil Marek Pleskač z voleje přesně k tyči. Toto vedení nás však ukolébalo a hosté opět převzali iniciativu. A podařilo se jim i snížit, když pohotová střela jejich útočníka zpoza šestnáctky nabrala nečekanou faleš a Pavel Losenický na ni těsně nedosáhnul. I dál měli hosté více ze hry a my jsme měli trochu obavy o výsledek. Utkání poté dost ovlivnila situace ze 74. minuty, když přišel nákop na naší pravou stranu. Pomezní ze Šlapanova mával ofsajd Martina Grona, který se ale do hry nezapojil a z druhé vlny utekl po pravém křídle Luboš Sobotka a nacentroval před bránu. Střelu Marka Pleskače ještě brankář vyrazil, ale na dorážku Zdeňka Bence už byl krátký. Tuto situaci hosté neunesli a jejich kapitán vrazil do rozhodčího. Následnou červenou kartu ještě doprovodil peprnými výrazy. I v 10 zkoušel ještě Šlapanov něco s utkáním udělat, ale nám se tím otevíraly prostory k rychlým protiútokům. Žádný z nich se nám už do konce dotáhnout nepovedlo a tak utkání skončilo na první pohled jednoznačnou výhrou, která nás ale stála možná až zbytečně moc nervů. 

Hodnocení vedoucího mužstva: ​Dneska to teda byly nervy. Ještě, že nám sami hosté pomohli neproměněnou penaltou a chybou při prvním gólu. Jinak nevím, nevím. Šlapanov nepodal špatný výkon, ale jejich nedisciplinovanost se už stává pověstnou a to je hodně sráží. Doufám, že se hráči po tomto důležitém vítězství uvolní a do hry se jim vrátí lehkost z minulého podzimu. Příští týden jedeme do Malče, která tentokrát velmi překvapivě vyhrála ve Hněvkovicích a čeká nás tam hodně těžké a bojovné utkání, ve kterém by se nám nějaké body moc a moc hodily. Tak doufám, že hráči vydají ze sebe to nejlepší a že snad se k nám konečně trochu přikloní i štěstí.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář