Jdi na obsah Jdi na menu
 


S Věžnicí B jsme doma pouze remízovali

21. 9. 2013

Do utkání jsme už nastoupili s Lubošem Sobotkou, jehož přestup z Dlouhé Vsi jsme dotáhli do zdárného konce. Bohužel jsme do zápasu nevstoupili správnou nohou a po špatném odhlavičkování centru se hostující hráč dostal k míči a zblízka prostřelil našeho brankáře. A zanedlouho přišla další chyba, kterou hasil Luboš Sobotka faulem v šestnáctce. Naštěstí ne zrovna dobře kopnutou penaltu zneškodnil Zdeněk Rýdl. Hororovou desetiminutovku jsme zakončili další chybou, po které se z brejku trefil náš "fantom" Šejstal (4. gól ve 3. utkání). Potom jsme hru vyrovnali, ale ke snížení nám hrubkou pomohli až hosté, když po nedorozumění brankáře se stoperem dával Kuba Benc před prázdnou bránu, kde už bez problémů uklidil míč do sítě Radek Klement. I ve zbytku poločasu jsme měli mírně navrch, ale žádné větší šance nepřicházely. Až těsně před přestávkou byl na hranici šestnáctky faulován Mára Pleskač. Z přímého kopu centroval Martin Pátek a hlavička Davida Břízy skončila v síti. Nutno poznamenat, že situace zaváněla faulem na brankáře, který už zřejmě měl míč v rukavicích a David mu ho z nich vyrazil.

Do druhého poločasu jsme vstoupili se snahou strhnout vítězství na naši stranu, bohužel naši snahu brzdily nepřesné přihrávky, které zapříčinily, že jsme ani nadějně se tvářící akce nedokázali dotáhnout do koncovky. Hosté hrozili z brejků a je nutno uznat, že z nich byli mnohem nebezpečnější než my a vytvořili si několik velmi dobrých šancí. Naštěstí nás několikrát podržel Zdeněk Rýdl. Kapituloval až po rohu hostí a přesné hlavičce jejich obránce. I potom se obraz hry příliš nezměnil, my jsme se snažili tlačit, ale šance si z brejků vytvářeli hosté. Z naší strany stojí za zaznamenání pouze průnik a střela Davida Břízy, která se bohužel nevešla mezi tyče. Naštěstí po našem rohu hosté nepokryli z druhé vlny nabíhajícího Romana Hospodku a jeho hlavička se štěstím prošla chumlem hráčů do sítě. Poté hosté ještě přepnuli na vyšší rychlostní stupeň, ale jejich velké šance skončily na břevnu a tyči naší branky. I proto je třeba uznat, že zisk bodu z tohoto zápasu byl pro nás spíše velmi š´tastný.

Trenér Petr Veselka: "Těžko můžete pomýšlet na výraznější úspěch, když v začátku utkání dostanete dva góly po našich fatálních chybách a soupeř nepromění pokutový kop. To jdou všechny předzápasové plány stranou. Věžnice nám ukázala jak se bojuje o každý metr hřiště a o každý míč. Ostřílení fotbalisté jezdili na hřišti po zadku, kdežto většina našich hráčů působila na hřišti jako baletky. Se soupeři, kteří nás čekají do konce podzimní části nemůžeme hrát bojácně, jinak budeme odcházet ze hřiště s prázdnou. Co nám je platná práce při získávání míče, když ho první nebo druhou přihrávkou soupeři odevzdáme. Klukům chybí větší koncentrovanost na svůj výkon a klid ve hře. Musím přiznat, že jsme si ani ten bod nezasloužili, protože nás podržel ve čtyřech případech gólman Rýdl a hosté ještě nastřelili tyč a břevno. My jsme si ve druhém poločasu kromě gólu z rohu nevypracovali vůbec nic, když nepočítám nějaké snahy o střelu, se kterými si věžnický gólman hravě poradil. Věřím, že v Borové předvedeme výkon, za který se nebudeme muset stydět a věrným fanouškům předvedeme pěknou podívanou."

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář