Jdi na obsah Jdi na menu
 


S Novou Vsí u Světlé jsme zachránili remízu v poslední akci zápasu

14. 10. 2017

K utkání s neoblíbeným soupeřem jsme nastoupili v docela kompletní sestavě, ve které chyběli jen Petr Rakušan a za dorost hrající Jirka Štefáček. Hrálo se za krásného podzimního odpoledne, ale hřiště bohužel po předcházejících deštích nebylo v moc dobré kondici.

Hosté přijeli s klasickou taktikou, bránit v 8 lidech a vyrážet k rychlým protiútokům, ve kterých jsou i díky loňskému králi střelců (a možná to vyhrál i víckrát) Romanu Závorkovi extrémně nebezpeční. My jsme se snažili hrát, ale proti velmi kompaktní obraně se nebylo vůbec jednoduché prosadit. I proto většina našich akcí končila před vápnem a když už jsme vystřelili, tak to šlo vedle nebo střela nebyla příliš nebezpečná. Hosté trpělivě čekali na svojí šanci a ta přišla ve 24. minutě, když po dlouhém nákopu nevyběhl úplně šťastně Pavel Losenický a kdo jiný než Závorka tuto chybu zkušeně potrestal. I dále jsme se snažili hrát zodpovědně zezadu a směrem dopředu něco vytvořit, ale v opravdu velké šanci se ocitl až Martin Šumpich, který se pěkně uvolnil na levé straně a jeho střela jen těsně minula horní růžek branky. I hosté měli velkou šanci, když opět využil špatného vyběhnutí brankáře Závorka, ale míč před brankovou čárou vykopl Martin Klimeš. Potom trenér sáhl k výměně brankářů a první poločas už žádnou větší šanci nepřinesl.

I druhý poločas měl stejný průběh jako první a nesl se v dobývání hostující obrany a jejich pokusů o rychlé brejky. Hráči Nové Vsi se stačili vracet do obrany a proto se nám nedařilo je přečíslit. Vypracovali jsme si několik standartních situací, ale nic z nich nebylo. Naopak hosté se opět po brejku ocitli ve velké šanci, ale střelu k tyči jejich hráče krásně vyrazil náhradní gólman Jarda Přibyl. S přibývajícím časem jsme začali hrát trochu víc vabank, ale tato změna přinesla maximálně větší tlak ve středu pole, šance se rodily velmi těžko a že by tam byla nějaká stoprocentní, to si ani nepamatuji. Když už se hrálo prodloužení a vypadalo to, že hosté vítězství ubrání, přišel rohový kop a při něm se hlavou ve skrumáži prosadil Lukáš Souček a zajistil nám remízu, kterou vzhledem k průběhu musíme považovat za zisk. Po následném výkopu rozhodčí utkání ukončil.

Hodnocení vedoucího mužstva:​ Klasický zápas s tímto soupeřem, žádný hezký fotbal, ale velmi urputný boj. K překonání takovéto obrany na našem úzkém hřišti je už potřeba docela dost umění a invence a to nám prostě opět chybělo. A neudělat dozadu za zápas ani jednu chybu, to se také málokdy podaří. My jsme hosty opět pustili do vedení a to je přesně to, co jim vyhovuje. Naštěstí se nám tam po rohu podařilo ten míč dotlačit, myslím, že nakonec ta remíza je spravedlivá. Těší mě výkon brankář Jardy Přibyla, který při své premiéře podal jistý výkon a podržel nás. Za týden jedeme hrát do Šlapanova a ten má na podzim solidní formu a nashromáždil stejný počet bodů jako my. Jejich hřiště je mnohem větší a s velmi mizerným povrchem a i proto nás tam nic jednoduchého nečeká. Tak doufám, že tam také něco uhrajeme.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář