Jdi na obsah Jdi na menu
 


S Leštinou B jsme doma pouze remízovali

13. 5. 2017

K utkání jsme nastoupili bez Martina Klimeše, Martina Pátka a Pavla Rosického. To hosté na tom byli podstatně hůř a protože zároveň hrál i jejich A tým, přijeli pouze v jedenácti lidech a z toho bylo 6 veteránů ( 2 nad 50, 3 nad 40 a 1 nad 35 let) . Hrálo se už konečně na docela vyschlém hřišti a i počasí se docela vydařilo.

Od začátku se nám nedařilo naplňovat roli favorita a hosté nám byli díky svým zkušenostem více než vyrovnaným soupeřem. Nám se vůbec nedařila rychlá kombinace a prohrávali jsme většinu soubojů ve středu hřiště. A v 15. minutě se Leština ujala vedení, když po chybě pravé strany obrany se dostal jejich hráč sám před brankáře a nezaváhal. I nadále se nám hra vůbec nedařila a do šancí jsme se moc nedostávali. Naštěstí po půl hodině hry se podařila kombinace Marka Pleskače s Martinem Šumpichem a ten prostřelil brankáře hostů. Ale zanedlouho mohli jít hosté po našem zaváhání opět do vedení, když po jejich levé straně běžel jejich útočník sám na brankáře, ale tentokrát naštěstí neuspěl. A platilo přísloví "Nedáš, dostaneš", když po krásné akci Marek Pleskač našel před brankou volného Jirku Štefáčka a ten dokázal míč uklidit do branky. Do kabin jsme tak šli s vedením, které ale nebylo úplně zasloužené.

Do druhého poločasu jsme nastoupili s podstatně větším elánem a hned na počátku se dostal do velké šance Radek Klement, ale jeho střelu s velkým štěstím vytáhnul brankář Leštiny. I nadále jsme měli více ze hry, ale naši převahu utnula povedená akce hostů, když jejich pěkná přihrávka našla na vápně nekrytého hráče a ten vyrovnal. Potom jsme zcela vypadli z role a zanedlouho hosté kopali po zbytečném faulu přímý kop z levé strany a po hlavičce šli do vedení. Na naše hráče padla deprese a delší dobu se nám vůbec nedařilo vytvořit si nějaké šance. Ale v 70. minutě se v šestnáctce dostal k míči Jirka Štefáček a jeho střelu brankář vyrazil pouze před Martina Šumpicha a ten již neměl problém do prázdné brány vyrovnat. Ve zbytku utkání jsme měli možná o něco více ze hry, ale zkušeně hrající hosté nás do mnoha vyložených šancí nepustili, za zmínku stojí snad jen dalekonosná střela Standy Harvalíka, která lízala břevno.

​Hodnocení vedoucího mužstva: ​Škoda zbytečně ztracených bodů, i když se nemůže v každém zápase dařit, tak jsme to dnes měli zvládnout lépe. Ale zkušení hosté nám vnutili způsob hry, který jim vyhovoval a my jsme se přizpůsobili. Jestli mám hledat pozitiva, tak snad jedině, že hráči dokázali 2x vyrovnat a ani po slepených gólech hostů se nesesypali. Na to je třeba stavět a do příštího zápasu, kdy zajíždíme do Šlapanova, přidat ještě podstatně víc kvality a nasazení. Tak doufám, že si to hráči uvědomí a příští týden venku nějaké body vybojujeme.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář