Jdi na obsah Jdi na menu
 


Poslední zápas sezóny s Chotěboří C jsme vyhráli

16. 6. 2018

K poslednímu utkání úspěšné sezóny jsme nastoupili bez Romana Hospodky, chyběl i dlouhodobě zraněný Petr Machek. Na rozdíl od středeční dohrávky se hrálo na docela dobrém hřišti a počasí bylo docela hezké.

Od začátku se hrál vyrovnaný zápas, hosté rozhodně chtěli nějaké body odvézt, i když jim už zas tak o moc nešlo (z hlediska postavení v tabulce). A vytvořili si i první vážnější šanci, když jejich mladý hráč pronikl po levém křídle, ale mířil jen do boční sítě. My jsme kontrovali hlavičkou Luboše Sobotky, ale míč letěl příliš pomalu a brankář stačil zakročit. Další dobrý zákrok si brankář Chotěboře připsal po střele z dálky pod břevno. Ani hosté nedokázali některé další náznaky šancí využít a tak se do kabin šlo za bezbrankového stavu.

I začátek druhého poločasu dost připomínal poločas první, byl to spíš boj než nějak zvlášť pohledný fotbal. Prvního gólu se dočkali hráči Chotěboře, když jejich kapitán Jakub Lébl (který za žáky hrál u nás) prošel po pravé straně do vápna a z ostrého úhlu dokázal míč dostat přes našeho brankáře. Vedení ale hostům dlouho nevydrželo, když jejich obránce ve vápně srazil střídajícího Marka Pleskače a Luboš Sobotka penaltu v pohodě proměnil. A za tři minuty jsme šli do vedení, když se na hranici vápna individuálně prosadil Jirka Štefáček a křižnou střelou k tyči prostřelil brankáře. Hosté se snažili vyrovnat, ale naše obrana i brankář dokázali jejich snaze odolat. A opět jsme udeřili my, když Marek Pleskač individuálně prošel do šestnáctky a byl opět sražen. A Luboš Sobotka střelou do stejného místa jako při první penaltě navýšil naše vedení. Poté už jsme v pohodě kontrolovali hru a účet utkání završil Lukáš Souček, který se z pozice stopera vydal na výlet po levé straně a krásně přeloboval špatně postaveného brankáře hostů.

Hodnocení vedoucího mužstva:   Jsem rád, že se nám podařilo historicky nejlepší sezónu zakončit vítězstvím a podruhé za sebou jsme dokázali otočit nepříznivý průběh utkání. Diváků dnes přišlo opravdu dost (v zápise je uvedeno 50, ale řekl bych, že to rozhodčí nepočítal a v reálu jich bylo minimálně dvakrát tolik) a myslím, že obzvlášť posledních 25 minut si museli docela užít. Nakonec jsme obsadili bronzovou pozici (dosud nejlépe jsme byli  2x pátí) a překonali i rekordy v počtu vstřelených, obdržených gólů, získaných bodů a čistých kont (ale to podrobně až v Číslech sezóny). Sezóna ale byla dlouhá a teď je třeba si od ní odpočinout, ono do začátku nové zbývá jen 8 týdnů, což zas tak moc není. Já ještě zkusím v dohledné době připravit nějaké statistiky a zhodnocení sezóny. Děkuji hráčům za odehraný ročník a fanouškům za trvalou podporu. Tak za 8 týdnů na shledanou ! 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář