Jdi na obsah Jdi na menu
 


Poslední domácí utkání podzimu jsme vyhráli

30. 10. 2021

K utkání, které se hrálo za slunečného, ale velmi větrného počasí jsme nastoupili bez Milana Krejdla, Petra Machky a Prokopa Kasala. Ani hosté nepřijeli kompletní, chyběli jim brankář Rajdl a záložník Martin Švec.

První poločas jsme díky losu hráli po větru, který někdy dělal s míčem psí kusy a těžko předvídatelně měnil jeho směr. Po 10 minutách jsme se ujali vedení, když přímý kop Lukáše Součka z asi tak 25 metrů díky větru zřejmě zaplaval a skončil v síti. Zanedlouho mohli hosté vyrovnat, když na pohled málo nebezpečná střela změnila před brankou směr a Honza Šrámek jí s námahou vytáhnul na horní část břevna. Náš tým zvýšil vedení, když se po rohu Jirky Štefáčka trefil hlavou Matěj Kasal. Další velkou šanci měl Jirka Štefáček, ale jeho prudká rána do tyče pouze zatřásla brankou. I Dlouhá Ves měla velkou šanci, ale dobře kopnutý přímý kop Josefa Lukačiny i s trochou štěstí zlikvidoval Honza Šrámek. Do kabin se tak šlo za stavu 2:0 pro nás.

Druhý poločas jsme hráli proti větru a i proto měli zvláště v úvodu více ze hry hosté. Ale v první velké šanci se ocitl Marek Pochtiol, který utekl obraně, ale jeho střelu vyrazil brankář. Po 10 minutách jsme špatně vyřešili situaci v obraně a náš brankář fauloval hostujícího hráče. Penaltu Dlouhá Ves proměnila a vrátila se do hry. Šanci navýšit naše vedení měl Jirka Štefáček, ale jeho střelu dokázal velmi povedeným zákrokem vyrazit brankář Dlouhé Vsi. A hosté si vytvořili ještě jenu dobrou šanci na vyrovnání, ale Pavel Rérych v ní mířil těsně vedle. Asi 12 minut před koncem prošel po levé straně Jirka Štefáček a po jeho přihrávce a zaváhání brankáře vstřelil svůj premiérový gól do prázdné brány Marek Pochtiol. A zanedlouho po hezké kombinaci na ose Matěj Kasal, Martin Šumpich, vstřelil gól do prázdné brány Jirka Štefáček. A tak jsme dovedli zápas nakonec k docela výraznému vítězství.

Hodnocení vedoucího mužstva: Jsem rád, že jsme se v posledním domácím zápase rozloučili s diváky vítězstvím. Dnešní podmínky byly nestandartní a chvílemi dosti obtížné, ale pro oba týmy stejné. Za týden nás čeká předehrávané první jarní kolo a díky tomu, že podzim končil prvním kolem, tak nás paradoxně čeká zápas se stejným soupeřem na jeho půdě. I proto jsem rád, že jsme domácí zápas s nimi vyhráli, to znamená, že povinnost jsme splnili a zisk z venku, to už je pouze bonus navíc. To ale neznamená, že tam jedeme pohrát, po zápase nás čeká rozlučka a ona je po úspěchu lepší nálada a chuť.  

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář