Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pohádková fotbalová jízda České Bělé ukončena postupem do I. B třídy

14. 6. 2022

Fotbalisté České Bělé šli do jarních bojů okresního přeboru s cílem skončit do třetího místa a tím udělat historický výsledek klubu. Zimní přípravné zápasy ukázaly, že by se tento výsledek mohl splnit. Roli favorita naplnila Česká Bělá hned na hřišti Lipnice nad Sázavou, kde o vysokém vítězství 4:0 rozhodla až po přestávce. Tyto body bylo potřeba potvrdit doma proti nevyzpytatelné rezervě Ledče nad Sázavou. Domácí měli na začátku utkání velké štěstí, kdy díky gólmanu Šrámkovi, který chytil i pokutový kop, mohli pomýšlet na tři body, nakonec z toho byla přesvědčivá výhra 5:0. Následně svěřenci Petra Veselky čekal venkovní tripl, který zvládli na jedničku a po výsledcích 1:0 v Přibyslavi, 4:2 v Habrech B a 3:0 ve Šmolovech se mohli radovat z devíti bodů. V dalším domácím zápase čekalo Českou Bělou posílena a na jaře v dobré formě hrající Nová ves u Světlé. Po velmi dramatickém průběhu se domácí radovali z výhry 4:3, kdy o třech bodech rozhodl v nastaveném čase Matěj Kasal po dlouhém autu Milana Krejdla. Další „povinné“ body získala Česká Bělá po spolehlivém výkonu v Dolním Městě po výhře 4:0. První jarní porážku Česká Bělá utržila doma s Herálce 0:1, kdy se taktická bitva rozhodla až v 77. minutě po chybě domácích zadáků. Bohužel tato porážka nechala na hráčích stopy a nejhorší výkon předvedli v Kožlí, kde prohráli 3:1 a najednou byl náskok na druhý Herálec z devíti bodů na pouhé tři body. Znovu nastartovat tým se podařilo doma proti Okrouhlici, která to domácím hodně usnadnila, když přijela pouze v devíti hráčích a odvezla si nadílku 7:0. Historicky nejdůležitější zápas se odehrál ve Věžnici, kde by tři body Českou Bělou hodně přiblížily k postupu do I. B třidy. Hráči k zápasu přistoupili velice zodpovědně a tým se zkušenostmi z I. A třidy porazili vysoko 5:1. Poslední postupový bod stačilo uhrát doma proti Starému Ransku. O všem se ale rozhodlo už ve středu, kdy na OFS přišel email, že se Staré Ransko pro malý počet hráčů k zápasu nedostaví. Nic to nezměnilo na parádních oslavách historického postupu do krajské soutěže po osmnácti letech od založení klubu.

 

Hodnocení trenéra Petra Veselky: „V první řadě patří poděkování Jardovi Přibylovi a Stanislavu Harvalíkovi, kteří mě na podzim skvěle zastoupili. Následně patří velké poděkování hráčům, kteří kromě zápasu v Kožlí předváděli spolehlivé výkony. Asi všichni si budeme pamatovat zápas ve Věžnici, kde jsme jasně dominovali a prakticky rozhodli o postupu. Bal to prostě parádní sezona za podpory skvělých fanoušků, které máme nejlepší na okrese. Nyní nás čeká zasloužené volno a 12.7. se pustíme do letní přípravy.“

 

Hodnocení hráčů:

Jan Šrámek – Spolehlivý gólman, své kvality ukázal zejména proti Ledči nad Sázavou, bohužel proti Nové Vsi se zranil a do konce sezony už nenastoupil.

Lukáš Görner – Mladý 16ti letý gólman, který má vše před sebou. Zachytal dobře proti Dolnímu Městu a Herálci. Nevyšel mu zápas v Kožlí.

Jaroslav Přibyl – Nastoupil ke dvěma utkáním. Postavil základní kámen k úspěchu ve Věžnici, kde chytil tři vyložené góly.

Lukáš Dont – Kvalitní krajní bek, který umí zaútočit a plnit si velmi dobře úkoly. Doplatil na zranění stehenního svalu.

Lukáš Kohout – Tvrdý obránce, který dobře doplňoval svého bratra Tomáše. V zápasech odehrál, to co měl.

Radim Janáček – Nejmilejší překvapení sezony. Na svůj věk velice kvalitně zahraje moderního krajního obránce.

Milan Krejdl – Nejtvrdší hráč v týmu. Nevypustí žádný souboj. Tvořil výbornou stoperskou dvojici s Lukášem Součkem.

Lukáš Souček – Má vynikající hru levou nohou, kope dobře standartní situace a umí si najít prostor při rohových kopech. V roli kapitána musí zlepšit dirigentskou práci na hřišti. Podílel se s celým týmem na tom, že jsme na jaře inkasovali pouhých deset branek.

Marek Pochtiol – Na jaře si podmanil levý kraj zálohy, kde předváděl nadstandartní výkony. Velice rychlý a agresivní hráč.

Martin Klimeš – Poctivý hráč s velkým fyzickým fondem. Neustálý harcovník a vtipálek v týmu. Jeho výhodou je jeho universalita.

Luboš Sobotka – Nejzkušenější hráč v týmu. Hra s ním a bez něj je velký rozdíl. Umí vyhrávat osobní souboje, podržet míč a dát kvalitní nahrávku.

Jakub Kasal – Bojovný hráč, umí se dostat do šancí, ve kterých potřebuje větší klid. Pokud se mu daří tvořit hru je velice důležitým článkem týmu. Nesmí jeho hra sklouznout, že chce vše zvládnout sám. Potom se pouští do hry, kdy má velkou ztrátu míčů.

Tomáš Kohout – Obrovský srdcař. Poctivý pravý záložník, kvalitní hra dopředu i dozadu. Potřeboval by více klidu při finálních přihrávkách a v zakončení. Bohužel laboroval se zraněním.

Matěj Kasal – Gólový hráč s tahem na branku. Má vynikající výběr místa ve vápně. Naopak na své kvality měl spousty zbytečných ztrát míčů.

Jiří Štefáček – Náladový hráč. Pokud mu vyjde zápas, je to zabiják. Pokud ne, je zralý po dvaceti minutách na střídání. Ublížily mu neproměněné šance proti Herálci, chytil se hattrickem až ve Věžnici.

Martin Šumpich – Technicky dobře vybavený hráč. Povedly se mu zápasy s Ledčí a s Dolním Městem. Bohužel trpí na zranění.

Marek Pleskač – Kdyby si našel na fotbal více času, tak může dát týmu daleko více, než mu dal na jaře.

Jan Lehotský – Mladý hráč a věřím, že budoucnost bělského fotbalu. Záleží jen na něm, jak k fotbalu přistoupí a jak bude na sobě pracovat.

Patrik Mrtka – Stejně jako u Honzy, bude záležet kolik fotbalu chce obětovat času, a jak bude pracovat.

Jan Beránek - technický hráč, předvedl parádní kousek proti Ledči. Nevyhledává osobní souboje, potřebuje přidat na důrazu.

Petr Machek, Martin Pátek, Tomáš Polreich, Pavel Kocian – střídající hráči, kteří chtějí týmu vždy pomoci. Velcí srdcaři.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář