Jdi na obsah Jdi na menu
 


Podzimní část jsme zakončili porážkou v Ledči nad Sázavou

2. 11. 2019

I když máme hodně široký kádr, tak tentokrát měl trenér problémy, abychom odjeli alespoň s nějakým hráčem na lavičce. I proto musel povolat mladé hráče Filipa Lébla a Davida Jaroše, pro které to byla premiéra v našem mužstvu. Nyní seznam hráčů, kteří chyběli:  Luboš Sobotka, Jakub Kasal, Roman Hospodka, Tomáš Kohout, Pavel Kocián, Martin Klimeš, Martin Pátek, Zdeněk Benc, Vojta Dospěl, Vláďa Pleskač, Petr Benc, Radek Klement a Vláďa Zadina. To je třináct hráčů, v podstatě celá jedenáctka  a dva náhradníci. I proto byl domácí tým z čela tabulky jednoznačným favoritem. Zápas se hrál po dešti na mokrém terénu, oproti týdnu se ale docela oteplilo.

Od začátku se domácí snažili hrát kombinační fotbal a měli míč více na kopačkách. My jsme se snažili napadat a využít eventuálních chyb domácí obrany. A ty skutečně přišly a do velké šance se dostal Marek Pleskač, ale střelou z úhlu brankáře nepřekonal. Domácí kontrovali skrumáží po rohovém kopu, ale ani oni neskórovali. Další naše šance přišla po pěkné kombinaci Standy Harvalíka s Jirkou Štefáčkem, ale prvně jmenovaný ji úspěšně zakončit nedokázal. Další naše možnost přišla po rohovém kopu, ale hlavička Martina Šumpicha  šla těsně mimo. Naopak nebezpečnou střelu domácích vyrazil náš brankář nad břevno (možná tam ještě byla teč obránce). Největší naše šance přišla asi 10 minut před koncem poločasu, když dobře kopnutý přímý kop Lukáše Součka brankář jen vyrazil k Davidovi Šumpichovi. ale ten bránu trefit nedokázal. Zanedlouho poté kopali domácí přímý kop z naší levé strany a po velké chybě brankáře (ani obrana mu zrovna nepomohla) skončil celkem jednoduchý míč ve středu naší branky. A tak jsme místo vedení šli do šatny s jednogólovým mankem.

Do druhého poločasu jsme vystřídali brankáře a Jarda Přibyl se už po pár minutách blýskl zákrokem proti útočníkovi, který šel na něj sám. I domácí na začátku druhé půle vystřídali a to spolu s úbytkem sil našich hráčů bylo příčinou, že celý druhý poločas měli více ze hry oni. Proti byl ale náš brankář. Těžko si můžu pamatovat všechny těžké zákroky, které v druhém poločase předvedl, ale můj odhad je, že jich bylo tak kolem 10. A i proto víceméně hlavně on držel naše naděje až do konce zápasu. Ale my jsme toho ve druhém poločase už dopředu moc nepředvedli. Za zmínku stojí nebezpečná střela, kterou brankář vyrazil k dorážejícímu Standovi Harvalíkovi, ale ten už byl v ofsajdu. Druhá naše šance přišla asi v 70. minutě a byla gólová, když se po kombinaci dostal k míči na levé straně Jirka Štefáček a chladnokrevně skóroval. Tento stav ale nevydržel dlouho, domácí nás přitlačili, první šanci ještě Jarda Přibyl skvěle zlikvidoval, ale v nepřerušené hře se k míči dostal Martin Toula a trefil se přesně k tyči. Do konce zápasu měli domácí výrazně více ze hry a vytvořili si ještě několik dobrých šancí, ale proti našemu brankáři už se prosadit nedokázali.

Hodnocení vedoucího mužstva: Když jsem viděl dnešní problémy se sestavou, tak jsem měl strach z debaklu. Ale po prvním poločase to mohlo být úplně klidně třeba 2:0 pro nás. Možná by to domácí i tak otočili, ale kdoví. Je škoda hloupého gólu ze závěru poločasu a stejně tak brzkého vedoucího gólu domácích po našem vyrovnání. To jsme si měli lépe pohlídat. Ale jinak musím hráče pochválit za výkon, i když k velmi solidnímu výsledku nám ve druhém poločase pomohl hlavně super výkon Jardy Přibyla, ze kterého museli být domácí střelci docela zoufalí. Jsem rád, že podzimní část už končí, pohled na naší marodku mě vůbec netěší. Ale pevně doufám, že se většina hráčů až na zhruba 2 výjimky dá během dlouhé zimní pauzy dohromady a na jaře to bude výrazně lepší. Teď už mi zbývá jen udělat nějaké podzimní hodnocení a hlavně si pořádně od fotbalu odpočinout. Tak zhruba do týdne od mě můžete čekat nějaká podzimní čísla a slovní hodnocení podzimu.  

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář