Jdi na obsah Jdi na menu
 


Okresní přebor jsme zahájili vítězně

10. 8. 2019

K prvnímu utkání Okresního přeboru jsme nastoupili v docela kompletní sestavě, chyběli pouze zraněný Jakub Kasal a Zdeněk Benc. To hosté sestavu zřejmě dávali dohromady složitěji, měli pouze jednoho hráče na střídání. Počasí se moc nevyvedlo, v prvním poločase to ještě šlo, ale zejména začátkem druhého poločasu poměrně dost pršelo.

Od počátku zápasu se hrál docela vyrovnaný zápas a na obou stranách bylo dost zajímavých situací. Za nás se v dobré šanci ocitl Luboš Sobotka, ale bránu těsně minul. I hosté mohli jít do vedení, ale jejich šanci nadvakrát se štěstím likvidoval Jarda Přibyl. A tak jsme šli do vedení my, když po faulu na Tomáše Kohouta proměnil  penaltu Lukáš Souček a vstřelil historicky první gól v OP. Nová Ves kontrovala po chybě naší obrany, ale střelu vytlačil náš brankář nad břevno. I my jsme si vytvořili několik dalších šancí, ale vedení jsme zvýšit nedokázali. A tak hosté dokázali po naší chybě ve středu pole celkem lacino vyrovnat, když se trefil jejich šikovný útočník Beneš. A tak se do kabin šlo za nerozhodného stavu, který byl vzhledem k průběhu hry asi spravedlivý.

Druhý poločas začal naší velkou šancí, když sám běžel na brankáře Lukáš Souček, ale jeho střela bohužel skončila mimo tyče. A tak zafungovalo známé pravidlo a po naší chybě, když na mokrém terénu dva hráči promáchli míč se dostal k míči hráč hostů a naservíroval ho na hranici ofsajdu stojícímu Benešovi, který nedal našemu brankáři šanci. My jsme se snažili vyrovnat, ale gólovou hlavičku Milana Krejdla zlikvidoval brankář hostů. Naštěstí vedení Nové Vsi netrvalo dlouho, po kombinaci se ve středu pole dostal k míči Marek Pleskač a trefil přesně. Komplikace pro nás nastala 10 minut před koncem, když dostal oprávněně druhou žlutou kartu Pavel Kocián a my jsme dohrávali pouze v 10. Hosté se snažili rozhodnout zápas ve svůj prospěch, ale naopak my jsme dokázali využít okénko v jejich obraně a dvě minuty před koncem Marek Pleskač z pravé strany prostřelil brankáře a rozhodnul o našem vítězství.

Hodnocení vedoucího mužstva: Myslím, že se dnešní utkání muselo divákům líbit. Mnoho šancí, 5 branek, drama až do konce a vítězství našeho týmu ( i když asi podle průběhu by možná trochu spravedlivější byla remíza). Jenom mě mrzí zbytečná nervozita, tvrdost (po pravdě musím přiznat, že více z naší strany) a simulování (v tom zase hráli prim hosté). Ale vítězství se počítá a doufám, že na něj dokážeme navázat i příští týden ve Věžnici, ale tam to bude určitě hodně těžké. Tak snad od nich neodjedeme s prázdnou.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář