Jdi na obsah Jdi na menu
 


Novou sezónu jsme zahájili výhrou ve Věžnici

9. 8. 2014

Do utkání jsme odjeli vzhledem k období dovolených v celkem dobré sestavě, ve které chyběli pouze Marek Pleskač (dovolená) a Martin Šumpich (problémy s kolenem).

Hrálo se za velkého tepla a už od začátku jsme měli více za hry. Problémy domácím dělali naši útočníci, zvláště rychlý Jirka Zvolánek jejich obranu řádně větral, finální řešení jeho příležitostí ale nebylo většinou ideální. První střelu na domácí bránu tak vyslal až Lukáš Souček, ale domácí brankář kryl. I v další šanci se objevil stejný hráč, jeho hlavička po rohovém kopu mířila mimo. Do třetice už se po pěkné přihrávce Jirky Zvolánka nemýlil a zblízka prostřelili domácího brankáře. O chvíli později  mohl přidat další gól, když se pěkně uvolnil na hranici šestnáctky, jeho střelu ale dokázal domácí hráč v poslední chvíli zblokovat. Domácí si vytvořili nějaké šance až na konci poločasu, ale jejich přímý kop pěkně vyrazil náš brankář a nebezpečná střela domácího útočníka šla nad.

Domácí ve druhém poločase posílili svůj útok, přesto se do šancí moc nedostávali. I nadále jsme měli převahu my a po faulu na Tomáše Polreicha se kopala penalta, kterou Lukáš Souček s přehledem proměnil. Domácí snížili necelou půlhodinu před koncem, když střelu domácího hráče z hranice šestnáctky nešťastně srazil Martin Klimeš do protipohybu brankáře. Poté se domácí začali více tlačit do útoku. Jejich největší šance přišly z přímých kopů, ale náš brankář se překvapit nenechal a jednou mu pomohla i vnější strana břevna. I my jsme mohli rozhodnout, Jirka Zvolánek svůj brejk, když obešel i domácího brankáře nedokázal dobře zakončit a další šanci střídajícího Davida Šumpicha zlikvidoval domácí brankář. V samotném konci nám zatrnulo po přímém kopu domácích, míč za naši brankovou čáru ale útočník dokázal dostat pouze volejbalovou smečí, kterou rozhodčí zaznamenal. A tak jsme účet utkání podtrhli my, když se po přihrávce bratra prosadil z hranice šestnáctky Michal Souček.

Hodnocení vedoucího mužstva: Z dnešního zápasu jsem měl docela obavy, přece jen potíží bylo během pauzy hodně a otázku trenéra se dosud nepodařilo vyřešit. Kromě toho absenci hlásilo dost hráčů, naštěstí nakonec se mužstvo sešlo v silnější sestavě, než jsem ještě v pátek čekal. I přes tyto všechny problémy musím hráče pochválit za zodpovědný výkon a potěšil mě výkon navrátilců Michala Pechy, Michala Součka a Lukáše Součka (i když ten už na konci jara něco málo odehrál). Dobrý výkon podal i Jirka Zvolánek, jenom škoda, že nebyl produktivnější, to by naše výhra byla výraznější. Příští týden hrajeme doma s Lípou B a to bude těžký zápas i vzhledem k počtu nahlášených dovolených. Doufám, že hráči budou bojovat stejně jako tentokrát a dokážeme body urvat.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář