Jdi na obsah Jdi na menu
 


Novou sezónu jsme zahájili výhrou s Lipnicí

8. 8. 2021

K prvnímu utkání nové sezóny jsme nastoupili docela v hojném počtu, chyběli jen dovolenkující Marek Pleskač, Radim Janáček a sloužící nová posila Lukáš Dont. Díky deštivému počasí bylo už v pátek hřiště nasáklé jako houba a co trochu vylepšila sobota, tak to ještě více pokazil déšť v noci na neděli. Takže ještě ráno to vypadalo, že se hrát nebude. Naštěstí bratři Kasalovi zapůjčili od hasičů vodní vysavač a od oběda už kluci makali na hřišti, aby se uvedlo alespoň do trochu přijatelného stavu. A to se nakonec podařilo, už jsme určitě hráli i za horších podmínek. Za to všem patří velký dík.

Zpočátku zápasu bylo na obou mužstvech vidět, že spíše než se soupeřem zápasí s terénem a s vlastní nerozehraností. Nepřesností bylo poměrně dost a zatímco hra v poli byla vyrovnaná a možná tam měli hosté i trochu navrch, ke střelbě jsme se dostávali více my. Ale ani Matěj Kasal, Jakub Kasal a Jirka Štefáček nemířili přesně Nejnadějněji vypadala akce Milan Krejdla, ale při ní se vyznamenal brankář Lipnice. I hosté měli solidní šanci po přímém kopu, ale hlavička jejich hráče šla kousek nad. Po necelé půlhodině se po dlouhém autu Milana Krejdla a teči dostal míč k Tomáši Kohoutovi a ten ho hlavou uklidil do sítě. I poté jsme měli nějaké další šance. Za zmínku ještě stojí, že rozhodčí mohl písknout po jedné penaltě na každé straně, ale v obou případech zůstala jeho píšťalka němá.

Do druhého poločasu jsme vystřídali, abychom zlepšili výkon ve středu pole. A zanedlouho jsem mohli vedení navýšit, ale ani nadvakrát jsme hostujícího gólmana překonat nedokázali. A ten poměrně dlouho držel naděje Lipnických na bodový zisk. Vyznamenal se i po pěkné střele Luboše Sobotky zpoza šestnáctky. Ale 10 minut před koncem potáhl po pravé straně akci Luboš Sobotka, našel před brankou Martina Šumpicha a ten z ostrého úhlu ranou pod břevno vstřelil uklidňující gól. A zanedlouho utekl po levé straně Jakub Kasal a před bránou našel opět Martina Šumpicha, který se zblízka nemýlil. Účet utkání uzavřel po špatné rozehrávce hostů střelou z dálky Jakub Kasal.  

Hodnocení vedoucího mužstva: Nebylo to vůbec jednoduché utkání a jsem opravdu rád, že se zhodnotila práce hráčů, kterou věnovali přípravě hřiště. Je pravda, že to ještě místy docela skřípalo, ale bylo tam i dost dobrých momentů. Škoda, že jsme nedokázali uklidňující gól vstřelit dřív a museli se až skoro do konce bát o vítězství. Ale konec dobrý, všechno dobré. Za týden nás čeká mnohem větší zkouška, kdy zajíždíme do dalekých Koutů (samozřejmě v rámci okresu) pod Melechovem, kde se utkáme s Ledčí B. Ta v prvním kole dala 9 fíků Starému Ransku, takže nás čeká opravdu velký mazec. A to rozhodně nebudeme v tak silné sestavě jako teď. Tak nám nezbývá, než zvolit správnou taktiku a pak se uvidí, co tam lze uhrát.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář