Jdi na obsah Jdi na menu
 


Na Starém Ransku jsme dokázali vyhrát

23. 10. 2021

K prvnímu utkání v historii klubu na hřišti Starého Ranska jsme odjeli s početnou sestavou, ve které ze základní sestavy chyběl pouze zraněný Milan Krejdl. My jsme poslední zápas na hřišti (nepočítám kontumaci s Kožlím) vyhráli před 5 týdny a už bylo docela třeba bodovat. Hrálo se za chladného podzimního dne, jen občas nás zahřálo sluníčko.

Od začátku bylo celkem jasné, na jaké pojetí hry sází oba kluby, my jsme se snažili kombinovat po zemi, ale to na hodně hrbolatém hřišti leckdy nebylo vůbec jednoduché, domácí spoléhali na jednoduché nakopávané míče na útočníky. A do první šance se dostali domácí, když po levém křídle utekl Zvolánek, ale náš brankář dobře zakročil. Po čtvrthodině se nám vydařila kombinace ve vápně a přízemní střelou k tyči otevřel skóre Jirka Štefáček. A za tři minuty bylo ještě veseleji, když po pravém křídle utekl Matěj Kasal a přehodil vyběhnutého brankáře, Ve zbytku poločasu se hrál celkem svižný a vyrovnaný fotbal s několika šancemi na obou stranách, ale díky nepřesnosti střelců a dobrým zákrokům brankářů už se skóre nezměnilo.

Do druhého poločasu jsme vstoupili výborně a hned po minutě jsme navýšili náskok, když se ve vápně ve skrumáži prosadil Matěj Kasal a vstřelil svůj druhý gól. Poté jsme celkem v pohodě kontrolovali hru a vytvořili si několik dobrých šancí, například nováček Marek Pochtiol postupoval trochu z úhlu sám na branku, ale jeho střela šla těsně vedle. Komplikace nastala až 10 minut před koncem, když jsme dovolili ve vápně střílet Michalu Janáčkovi. Ten při své střele kopl do Luboše Sobotky, poté se svalil na zem a rozhodčí čaroval a vymyslel penaltu. Rád bych podotknul, že už 6. v posledních 7 zápasech a jen 2 z toho byly nařízeny správně, Takže bravo páni rozhodčí !!! Penaltu Pavel Novosad proměnil, přesto jsme stále měli pohodlný dvougólový náskok. Ale chvíli před koncem přišla další komplikace, když chybu naší obrany využil Michal Janáček a z dálky pěkným lobem přehodil našeho brankáře, Vývojem povzbuzení domácí se vrhli do útoku a snažili se ještě vyrovnat, ale už se jim to nepodařilo, i když rozhodčí několik minut nastavil.

Hodnocení vedoucího mužstva: Jsem rád, že jsme po delší době dokázali zvítězit. Jenom škoda poledních 10 minut, kdy jsme si jinak celkem pohodový zápas zkomplikovali a pustili domácí do hry. Za týden nás čeká poslední letošní domácí zápas, ve kterém hostíme rozjetou Dlouhou Ves, která v posledních zápasech dala po 10 gólech. I proto je třeba se na zápas zodpovědně připravit a podat co nejlepší výkon, abychom se s našimi fanoušky doma důstojně rozloučili. 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář