Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jarní část jsme zahájili vítězstvím

29. 3. 2014

Za hezkého jarního počasí jsme nastoupili k důležitému zápasu se soupeřem, který byl o 6 bodů za námi. Co se týká složení mužstva, nastoupila nová posila Jiří Veselský (hostování ze Ždírce n.D.) a jako střídající hráči navrátilci Vladimír Pleskač a Zdeněk Vacek. Chyběli po operaci se zotavující Lukáš Souček (ten bude chybět zřejmě celé jaro), distancovaný Martin Šumpich a Marek Pleskač, který byl ve škole.

Hned ve druhé minutě jsme mohli jít do vedení, když po dlouhém autu se ve vápně nejlépe zorientoval Jirka Veselský, jeho střelu bohužel zastavilo břevno. Poté se osmělili i hosté a dávali nám jasně najevo, že svoji kůži nedají lacino. A po naší nedůslednosti se dostali do dobré šance, ale zákrok našeho brankáře byl spolehlivý. Jinak se hrál klasický úvodní zápas plný nepřesností a bojovnosti. Do poločasu už se zrodilo jen po jedné šanci na každé straně. V naší šanci po centru netrefil hlavou bránu Martin Klimeš a v šanci hostí po nedorozumění našich stoperů vychytal hostujícího útočníka náš brankář.

V druhé půli měli ze začátku více ze hry hosté. Naši hru oživilo střídání a rychlík Jiří Zvolánek začal svými průniky obraně hostí pěkně zatápět. A zanedlouho pěkně prošel po levé straně, v šestnáctce přihrál volnému Jirkovi Veselskému a ten už nezaváhal. Potom se začal hrát otevřený fotbal a šance se rodily na obou stranách. Na naší straně se v největších ocitli Jirka Zvolánek, který po průniku a kličce brankáři už bohužel nedokázal míč do brány dopravit. Další dvě velké šance neproměnil Radek Klement. I hosté se dostali do tří dobrých šancí, naštěstí Zdenek Rýdl  měl svůj den a náš tým opravdu podržel. A tak jsme si připsali důležité tři body a úspěšně zahájili jarní sezónu.

 

Hodnocení trenéra Martina Ptáčníka: Vyrovnaný zápas, omlazený tým Štoků se ukázal jako zdatný soupeř. Na obou stranách vynikali brankáři, tomu odpovídá i hubené skóre. Jinak si myslím, že zápas byl pro diváky celkem atraktivní, obzvláště druhý poločas. Chválím naše hráče za bojovnost. Rozhodlo střídání , když Jiří Zvolánek naši útočnou hru oživil. A určitě se vyplatila i jarní posila Jirka Veselský, jeho zkušenost byla znát a vstřelil rozhodující gól. Příští týden nás čeká další důležitý souboj v Hněvkovicích, tak doufám, že se hráči k němu postaví stejně zodpovědně a nějaké body si přivezeme.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář