Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jarní část jsme zahájili vítězstvím ve Věžnici

26. 3. 2016

K utkání do Věžnice jsme přijeli v poměrně silné sestavě, ze základu chyběl pouze Vláďa Pleskač.

Zpočátku měli mírně navrch domácí, ale první naše akce skončila brankou, když Petr Rakušan zatáhl míč po pravém křídle a přesným centrem našel hlavu neobsazeného Marka Pleskače. O nedlouho později se k zakončení na hranici vápna dostal Martin Pátek, ale jeho prudkou střelu domácí brankář vyrazil. Domácí vyrovnali po chybě naší obrany, když poměrně zbytečně fauloval Standa Harvalík a z přísně nařízené penalty vyrovnal Petr Beneš. Ale domácím dlouho radost nevydržela, když po pěkné kombinaci Martina Šumpicha s Markem Pleskačem na levé straně se k míči dostal Martin Pátek a přízemní střelou z hranice vápna se trefil přesně k tyči. Do další šance se po pěkné uličce dostal Martin Šumpich, ale v rozhodující chvíli podklouznul a jeho střelu stačil domácí brankář vyrazit. Po půlhodině si s domácí obranou pohrál Luboš Sobotka a jeho přihrávku uklidil z metru do sítě Martin Pátek. Poté jsme se poněkud stáhli, ale domácí se snažili prosadit pouze dlouhými nákopy, kterými si sice nějakou převahu vytvořili, ale žádné větší šance nepřišly.

Do druhého poločasu domácí vystřídali a změnili taktiku, když se místo nákopů snažili přece jenom více kombinovat. Vytvořili si i územní převahu, ale mnoho vyložených šancí si nevytvořili, naše obrana fungovala na těžkém terénu celkem spolehlivě. Několikrát nás podržel i brankář Pavel Losenický a v největší šanci dával domácí hráč těsně vedle. My jsme spoléhali spíše na protiútoky, dvakrát měl blízko ke gólu Marek Pleskač a střídající Radek Klement dokonce trefil břevno (tvrdil, že po odrazu byl míč za čárou, ale já to ze svého pohledu vidět nemohl, stejně jako rozhodčí, který gól neuznal). A tak jsme celkem v klidu došli k důležitému vítězství na úvod jarní části.

Hodnocení vedoucího mužstva: Jsem rád, že jsme do jara vstoupili pravou nohou a přivezli důležité body zvenku. Teď by to jenom chtělo je příští týden potvrdit doma s Malčí a v podstatě už bychom měli záchranu jistou. Tak doufám, že k tomu zápasu hráči přistoupí stejně jako k dnešnímu. A doufám, že už taky bude lepší počasí, tentokrát jsme docela vymrzli.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář