Jdi na obsah Jdi na menu
 


I ve čtvrtém utkání po sobě bereme tři body

11. 10. 2020

K pravděpodobně poslednímu podzimnímu utkání jsme odjeli oslabeni o Luboše Sobotku a Pavla Kociána.  Hrálo se za už o něco chladnějšího počasí, naštěstí alespoň nepršelo.

Od začátku jsme měli více ze hry a naši hráči se přes pomalejší obranu celkem snadno dostávali do šancí, ale Marek Pleskač ani Jakub Kasal své  šance neproměnili. Ale po 13 minutách už se Marek Pleskač nemýlil a poslal nás do vedení. I domácí trochu vystrčili drápky a náš brankář zastavoval jejich kapitána pouze za cenu faulu, naštěstí situaci předcházel těsný ofsajd. V dalším průběhu poločasu jsme si vytvořili ohromné množství šancí, kdy jsme procházeli obranou jako nůž máslem, ale naše koncovka byla opravdu žalostná, buď jsme netrefili branku, nebo trefili brankáře. Postupně své šance zahodili Jakub Kasal (3x), Marek Pleskač (2x) a Martin Šumpich. Jen těsně minula branku hezká střela Martina Klimeše. Domácí hrozili pouze z rohových kopů Romana Závorky, při prvním hlavičkoval na vzdálenější tyči do břevna obránce Suchý, druhý rohový kop na bližší tyč už po našem zaváhání skončil přímo v síti.

Ani ve druhém poločase se obraz hry příliš nezměnil. Asi po 20 minutách utekl opět Jakub Kasal, jeho střelu brankář vyrazil, ale míč dokázal do sítě vrátit Marek Pleskač. Ale jen o malou chvíli později vyrovnal po našem zaváhání Petr Vávra. Další naši šanci po rohovém kopu zahodil Matěj Kasal, když hlavičkoval těsně nad. Ale zanedlouho jsme kopali přímý kop z místa u brankové čáry (takový zkrácený roh) a Zdeněk Pleva posadil míč přesně na hlavu Tomáše Kohouta. A za dvě minuty navýšil naše vedení hattrickem Marek Pleskač, když se trefil na dlouhou nohu (taková nemastná neslaná střela) přesně k tyči. I ve zbytku utkání jsme si vypracovali pár slušných šancí, ale ani Matěj Kasal v největší z nich na domácího brankáře nevyzrál. V poslední minutě se ještě domácí dožadovali penalty po střetu našeho brankáře s Petrem Vávrou, ale píšťalka rozhodčího zůstala němá. 

Hodnocení vedoucího mužstva: Opět velmi důležité vítězství nad týmem z chvostu tabulky. Je opravdu výborné, že jsme všechny tři utkání s týmy na konci tabulky zvládli (i když Okrouhlice nám to dala zadarmo). Teď už jsme se opravdu posunuli do relativně klidných vod a v zimní pauze se nám bude dýchat o mnoho lépe. Ale dneska jsme si to svou koncovkou opravdu zbytečně komplikovali. Ještě, že soupeř nebyl natolik kvalitní, aby nás za to potrestal. Teď bude následovat čtrnáctidenní pauza a pochybuji, že po ní se ještě letos bude hrát. Tak uvidíme, musíme doufat, že alespoň do jara se situace zklidní a že se to potom stihne dohrát.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář