Jdi na obsah Jdi na menu
 


I v prvním jarním domácím zápase jsme vyhráli

2. 4. 2022

Utkání se hrálo za zimního počasí na lehce zasněženém hřišti, ale terén byl ještě pořád celkem přijatelný, už jsme hráli i za podstatně horších podmínek. Česká Bělá nastoupila v poměrně kompletní sestavě, chyběli pouze Luboš Sobotka a Petr Machek. I hosté přijeli pouze se 12 hráči, dle jejich vyjádření se některým hráčům za těžkých podmínek nechtělo hrát.

Fotbalisté České Bělé dokázali doma potvrdit body dovezené minulý týden z Lipnice, i když se jejich výsledek nerodil vůbec lehce. Prvních dvacet minut patřil zápas hostům, kteří si vytvořili tři vyložené gólové příležitosti. Nejprve se vyznamenal Šrámek, který chytil penaltu ledečskému Turkovi, který patřil k nejlepším hráčům na straně hostů. Potom Šrámka zachránilo břevno a třetí šance šla těsně vedle levé tyčky. Následně se do hry už do hry dostávala Česká Bělá, která nejdříve nedotáhla slibné náznaky šancí, ale pokutový kop se kopal i na druhé straně a Lukáš Souček bezpečně poslal svůj tým do vedení. Další šanci měl Jakub Kasal, ale jeho střela se pouze otřela o pravou tyč. V poslední minutě prvního poločasu předvedl parádu domácí Beránek, který vymetl krásnou střelou pravou pavučinu Žemličkovi branky.

Po přestávce bylo na ledečských fotbalistech vidět, že chtějí, co nejdříve vstřelit kontaktní gól, ale to se jim díky vynikajícímu Šrámkovi, který chytil tři obrovské příležitosti nepovedlo. Na druhé straně se dvakrát zastřeloval Štefáček, ale až v 75. minutě se domácí uklidnili, kdy třetí branku přidal Matěj Kasal. O osm minut později se prosadil Štefáček a konečnou podobu výsledku dal hlavou opět Matěj Kasal.

Hodnocení trenéra: "Ledeč byla velice kvalitním protivníkem a dnes bereme body díky vynikajícímu Šrámkovi, který nás celý zápas držel nad vodou a kluci mu to vrátili vstřelenými góly. Pro hosty je výsledek určitě krutý. Museli jsme během zápasu změnit trochu rozestavení, protože ledečský zkušený hráč Martin Turek nám ze začátku dělal velké problémy. Pochválit chci celý tým, jmenovitě bych určitě vyzdvihnul výkon Honzy Šrámka v brance. Parádně vstoupila do utkání i celá lavička. Teď nás čeká venkovní tripl Přibyslav, Habry a Šmolovy, který chceme bodově naplno potvrdit," řekl českobělský trenér Petr Veselka.  

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář