Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hodnocení uplynulé sezóny 2010-11

24. 6. 2011

Když se nám před sezónou povedlo vhodně doplnit a posílit tým, neskromně jsem napsal, že naším cílem je bojovat o postup. Většině hráčů se to nelíbilo, buď z určité pověrčivosti nebo ze strachu ze zklamání. Přesto si myslím, že to cítili stejně, pouze to nechtěli zveřejňovat. Začátek sezóny nám vyšel dobře, po prvních 3 utkáních jsme měli 9 bodů. Potom sice došlo ke klopýtnutí v Malči, kde jsme prohráli, i když jsme byli lepším týmem. Naštěstí na nás tato prohra nezanechala vážnější následky a další 4 utkání jsme vyhráli. Bohužel přišla zranění a docházelo postupně k výpadkům hráčů ze sestavy. Podzim byl specifický i v tom, že několik utkání muselo být přeloženo kvůli promočeným hřištím a tento fakt nám rozhodně nepomohl. V situaci, když nám chyběli hráči, jsme prohráli doma s Mírovkou a pak nás čekala ještě další 2 odložená utkání, která jsme prohráli také. Zvláště v Havlíčkově Borové, kam jsme přijeli v improvizované sestavě bez 4 hráčů základní sestavy jsme dostali pěknou rychtu. Podzim tedy skončil se ziskem 21 bodů a ztrátou 6 bodů na vedoucí Havl. Borovou.

Pro jarní část nás posílil navrátilec Michal Pecha a na hostování přišli Honza Pleskač a Martin Vařečka. Obvzlášť vyztužení obrany tvrdým Michalem Pechou se nám velmi vyplatilo a byl to jeden z rozhodujích kroků k postupu. Jaro jsme zahájili ziskem 6 bodů, když obzvlášť vítězství ve Štokách bylo velice důležité. Potom jsme však velmi zaváhali doma a podlehli Malči. Naštěstí hráči ani potom nepodlehli depresi a vzepnuli se k sérii 6 vítězství za sebou. A tato série nám přinesla postup. Na závěr jsme už získali jen šťastnou remízu v Rozsochatci a s diváky se rozloučili výhrou nad Libicí.

Letošní IV. třída byla velmi vyrovnaná a rodilo se v ní spousta nečekaných výsledků. I to vedlo k tomu, že nám na jasné vítězství (o 6 bodů) stačilo pouhých 49 bodů. Jen tak pro připomenutí: před 3 roky jsme získali bodů 50 a skončili na 3.místě 5 bodů za postupující Libicí.

Slyšel jsem názory, že nás k postupu dovedlo hlavně štěstí. Samozřejmě, štěstí k tomu patří, ale zároveň se říká, že štěstí přeje připraveným. A je fakt, že štěstí nám přálo hlavně na jaře, když se nám relativně vyhýbala zranění. Přesto bych chtěl upozornit, že jsme na jaře pouze 1x prohráli a 1x remízovali a se ziskem 28 bodů se dělíme o prvenství v tabulce jarní části. Dále bych upozornil, že jsme nastříleli nejvíce branek a to 70 (2.Štoky 63, 3.Maleč 54). V inkasovaných brankách se dělíme s 30 kusy o 2.-3. místo s Vepřovou (1.Havl. Borová 29). Myslím, že i tato fakta říkají, že jsme si postup zasloužili.

Ale to už bylo a k hodnocení se ještě  určitě vrátím. Začátkem srpna nás čeká III. třída a naším cílem je udržet stávající kádr (možná ještě trošku doplnit, ale maximálně na 1-2 postech) a vyhnout se pokud možno bojům o sestup. Doufám, že naše účast nebude mít život jepičí a že diváci uvidí fotbal lepší úrovně, než tomu bylo minulé sezóny.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář