Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hodnocení sezóny 2021 - 2022

20. 6. 2022

Protože průběh sezóny a jednotlivá utkání a hráče už hodnotil trenér Petr Veselka, tak budu tentokrát stručnější.

Tato sezóna byla naše třetí v OP a první kompletně odehraná. Protože po dvou předchozích jsme po přerušení byli ve druhé polovině tabulky (ale ne na sestupových pozicích), byl můj prvotní cíl pro tuto sezónu klidný střed, ale s postupem doby a zvyšujícím se počtem vítězství se cíle zvyšovaly. Ale že to nakonec může být opravdu boj o postup jsem začal věřit až 5 kol před koncem, kdy náš náskok činil 9 bodů. Potom jsme sice 2x klopýtli, ale ve Věžnici jsme zápas suverénně zvládli. A tak jsme postoupili, ač si myslím, že před sezónou by si asi na nás málokdo vsadil. Dle statistik k našemu úspěchu vedla hlavně kvalitní obrana včetně brankářů, 28 inkasovaných gólů (z toho 8 z penalt) je suverénně nejméně. Ale oproti minulým sezónám se zvedla i produktivita, 80 vstřelených branek ve 24 zápasech a 5. místo je celkem solidní výsledek.

Příští sezóna bude historicky první v krajských soutěžích mužů a ukáže se, jestli na to budeme mít. Já ale hráčům věřím, vytvořila se dobrá parta a při dobré tréninkové morálce to můžeme zvládnout.

Rád bych zmínil ještě jeden možná trochu méně sledovaný fakt. Ve 24 utkáních jsme jako jediný tým nedostali červenou kartu a žádný hráč u nás nedostal více než 3 žluté karty (ani to se žádnému jinému týmu nepodařilo) a proto jsme nezaplatili ani korunu pokuty. Proto jsem přesvědčen, že kdyby byla vyhlašována soutěž fair play, tak jsme ji určitě vyhráli.

Starší žáci obsadili v OP 7 + 1 hezké 4. místo a to musím vzhledem k úzkému kádru a mnoha absencích považovat za dobrý úspěch.

Mladší žáci byli ještě úspěšnější a obsadili skvělé 2. místo v OP 5+1.

A co nás čeká v příštím ročníku?  Muži "A" budou hrát krajskou 1.B třídu. K nim od příští sezóny přibude i "B" tým, který začne od nejnižších pater (jestli to bude 4. nebo 3. třída se ještě rozhodne podle počtu přihlášených týmů). Základním cílem je dát možnost mladým hráčům, kteří ještě nepatří do základu týmu "A" si zahrát soutěžní utkání. A starší zkušení hráči jim při jejich fotbalovém růstu můžou pomoct.

V mládežnických týmech bude pokračovat spolupráce s Pohledem, Dlouhou Vsí a Mírovkou. Protože mnoho našich hráčů v žácích skončilo a zůstalo tam více hráčů z Pohledu, budou po mnoha letech žákovské soutěže pod hlavičkou Pohled / Česká Bělá.

Na závěr bych chtěl poděkovat všem trenérům, funkcionářům a ostatním lidem, kteří se o chod mužstev, organizaci domácích utkání a ostatní záležitosti fotbalu starají, a popřát jim pěknou dovolenou. Tu bych chtěl popřát i fanouškům a doufám, že nám i v příštím ročníku zachovají přízeň a budou nás podporovat v domácích (a ti skalní i ve venkovních) zápasech a pomůžou nám udržet soutěž, která našemu mužstvu s ne až tak velkou tradicí sluší.

                                      Ing. Martin Klofáč - místopředseda VV FK Česká Bělá

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář