Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hodnocení sezóny 2018 / 2019

Do jarní části jsme vstupovali s rekordním podzimním  ziskem 26 bodů. Pro jarní část se nám podařilo udržet všechny hráče, navíc se ještě po roce vrátil David Šumpich. Při zápase v Rozsochatci se zranil Roman Hospodka a ve zbytku sezóny už nebyl k dispozici. 

Jaro jsme zahájili důležitou domácí výhrou nad Keřkovem. I v zápase Jeřišně se zdálo, že si odvezeme body, ale potom přišel takticky i herně nezvládnutý druhý poločas a druhá prohra v sezóně. V Libici jsme domácí přehráli a připsali si nejvyšší vítězství sezóny. Poté následoval domácí souboj o první místo se Šlapanovem. Tento zápas jsme zvládli a dostali se do čela tabulky. Toto vítězství jsme potvrdili i ve velmi těžkém zápase v Rozsochatci. Poté přišly dva remízové zápasy, doma s týmem Habrů B a v Mírovce. V dalším domácím zápase už jsme nezaváhali a Borovou B porazili. Další vítězství jsme si přivezli z Malče a potvrdili ho doma v nervózním zápase s Hněvkovicemi B. Další zápas jsme odehráli v Sobíňově a připsali si nejvyšší porážku v sezóně. Naopak doma jsme Veselý Žďár vysoko porazili a kolo před koncem si zajistili vítězství ve III. třídě. V poslední zápase v Lípě už nám o moc nešlo, ale i tam jsme dokázali podat solidní výkon a odvézt si 3 body.

Nakonec jsme obsadili se 55 body první místo, čímž jsme vytvořili náš historicky největší úspěch.  Na jaře jsme tentokrát dokázali uhrát 29 bodů (také 1. místo), což je historicky nejlepší zisk za kteroukoliv  polovinu sezóny. Co se týká zápasů doma, tak tam jsme uhráli 30 bodů a obsadili až 5. místo (ale první 3 týmy měly pouze o 1 bod více a Borová stejně jako my), Zdrojem našeho úspěchu tentokrát byly hlavně zápasy venku, odkud jsme přivezli 25 bodů. V tom jsme byli suverénně první (druhý Šlapanov 20 a ostatní 16 a méně). Co se týká zisku 55 bodů, tak za posledních 14 let jen 3x vyhrál tým, který měl stejně nebo měně bodů. A například v sezóně 2008/2009 by to stačilo jen na 5. místo.

Tady bych rád řekl svůj názor. Myslím, že jsme ze všech mužstev měli nejvyrovnanější sezónu (pouze 3 porážky) a tedy že jsme si postup zasloužili. Otázkou je, jak by to vypadalo, kdyby třeba Sobíňov chtěl opravdu postoupit a v každém zápase se scházeli v sestavě, která nastoupila proti nám v jarním zápase. V tom případě bychom to samozřejmě měli mnohem těžší a je ve hvězdách jak by to nakonec dopadlo. Ale na to se historie neptá a vítěz bere vše. Nakonec ještě i díky nějakým změnám ve vyšších soutěžích postoupil i ze druhého místa Šlapanov.

Opět nám celkem dobře fungovala obrana (kromě zápasů v Jeřišnu a v Sobíňově) a brankáři (kromě několika zápasů v podzimní části), dostali jsme 31 branek, což je opět nový rekord. V tomto ukazateli jsme obsadili krásné 1. místo. V této sezóně  jsme vstřelili 69 branek, což je také nový rekord , ale stačilo to pouze na 3. místo. Tentokrát jsme měli dokonce dva dvouciferné střelce, Máru Pleskače  a Lukáše Součka (oba po 13). 

Příští rok nás tedy čeká premiérová účast v okresním přeboru. Někteří lidé z konkurenčních týmů prohlašovali, že rozdíl mezi soutěžemi není veliký. Ale jejich týmy pak většinou po 1-2 ročnících sestoupily. Tak on tam asi přece jenom nějaký rozdíl bude. Tak uvidíme, je třeba udržet stávající tým (a možná citlivě na 1-2 postech doplnit). A co nás čeká v okrese? Utkání s týmy, se kterými už jsme hráli (Dolní Město, Nová Ves u Světlé, Okrouhlice, Ledeč nad Sázavou B, Golčův Jeníkov, Šmolovy, Šlapanov), s týmy u kterých jsme hráli s jejich B mužstvy (Věžnice, Dlouhá Ves, Herálec, Habry). A premiérově nás čekají zápasy s Přibyslaví B a Starým Ranskem. Je třeba se pořádně připravit a zabojovat, nic lehkého nás nečeká. Cíl pro příští sezónu je jednoznačný - záchrana a čím dříve se ho podaří splnit, tím lépe.

V letošním roce jsme družstva mládeže (dorost, mladší i starší žáci, mladší a starší přípravka) měli opět spojené s Pohledem a Dlouhou Vsí a hráli jsme krajské soutěže ( I. třída ). Starším žákům se na podzim moc nedařilo a nezískali ani bod. Na jaře přišlo zlepšení a žáci si připsali 7 bodů za 2 výhry a 1 remízu. A mohlo to být i lepší, bohužel jsme dopláceli na příliš úzký kádr a vedlejší aktivity některých hráčů. Mladší žáci byli ještě úspěšnější a se 17 body obsadili 9. místo ze 12, což vzhledem k podmínkám a základně soupeřů musím považovat za solidní úspěch. Bohužel poměrně silný ročník 2004 v žácích končí a příští sezónu už starší žáky v počtu 11 dohromady nedáme a tak jsme museli přihlásit pouze okresní přebor. Doufám, že hráči získané zkušenosti zužitkují a budou nás v těchto soutěžích dobře reprezentovat. A třeba za rok najdeme nějaké řešení, jak hrát zase kraj. 

Na závěr bych chtěl poděkovat všem trenérům, funkcionářům a ostatním lidem, kteří se o chod mužstev, organizaci domácích utkání a ostatní záležitosti fotbalu starají, a popřát jim pěknou dovolenou. Tu bych chtěl popřát i fanouškům a doufám, že nám i v příštím ročníku zachovají přízeň a budou nás podporovat v domácích (a ti skalní i ve venkovních) zápasech a pomůžou nám udržet soutěž, která našemu mužstvu s ne až tak velkou tradicí sluší.

                                      Ing. Martin Klofáč - místopředseda VV FK Česká Bělá

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář