Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hodnocení sezóny 2017 / 2018

Do jarní části jsme vstupovali s rekordním podzimním  ziskem 23 bodů. V zimní přestávce nás opustil David Šumpich (přerušení činnosti), Jakub Tlustý (návrat do Ždírce)  a na jaře toho moc po zranění achilovky nenahrál ani podzimní kapitán Martin Pátek. Naopak tým posílili záložníci Petr Machek, Honza Beránek a David Šimek. Uprostřed sezóny nás opustil Martin Gron a naopak svojí činnost obnovil Milan Krejdl.

Jaro jsme zahájili pohodovou výhrou ve Veselém Žďáře . V prvním domácím utkání ale narazila kosa na kámen a my doma po nejhorším jarním výkonu prohráli s Kamennou Lhotou. Naopak v dalším venkovním zápase se štěstí přiklonilo k nám a my přivezli vítězství z Habrů a to jsme dokázali potvrdit i v těžkém domácím zápase s Leštinou B. V utkání s Ledčí B jsme inkasovali hned v první minutě a po poločasové ztrátě 2 gólů jsme sehráli velmi kvalitní druhý poločas, přesto jsme nakonec odjeli poraženi. Poté následovala dvě domácí utkání, s nejlepším týmem jarní části Sobíňovem jsme uhráli jen bezbrankovou remízu ( i když si dovolím říct, že jsme k výhře měli o něco blíž), ale střelecky nám štěstěna přála až v dalším utkání s Havlíčkovou Borovou B. Z Rozsochatce jsme si přivezli pouze bod, ale z následujících domácích utkání s Věžnicí B a Lípou B jsme vytěžili plný počet bodů. V přímém utkání o druhé místo jsme bohužel opět nestačili na Novou Ves u Světlé. Poslední dvě utkání jsme odehráli doma a obě se nám i přes nepříznivý průběh podařilo otočit a získali jsme 6 bodů.

Nakonec jsme obsadili se 49 body třetí místo, čímž jsme vytvořili náš historicky největší úspěch.  Na jaře jsme tentokrát dokázali uhrát 26 bodů (2. - 4. místo za Sobíňovem spolu s Novou Vsí a Ledčí), což je historicky nejlepší zisk za kteroukoliv  půlsezónu. Nakonec postoupila obě mužstva před námi a my jsme druhý rok po sobě obsadili první nepostupovou pozici. A k postupu tentokrát opravdu bylo hodně blízko, stačilo buď doma porazit slabou Kamennou Lhotu nebo uhrát bod v Nové Vsi. Ale tak už to bývá, teď už nemá cenu toho litovat, prostě se to stalo. Myslím, že tým už vyzrál, doufám, že příští sezónu budeme zase hrát o postup. Ale i někteří hráči si musí ujasnit své priority, pokud chceme postoupit, tak se nesmí stát, aby v jednom utkání chybělo 6 hráčů ze základu jako na podzim s Rozsochatcem. 

Opět nám celkem dobře fungovala obrana a brankáři, dostali jsme 35 branek, což je opět nový rekord, ale z toho víc než čtvrtinu (9) od Rozsochatce B. V tomto ukazateli jsme obsadili krásné 2. místo a na 1. místo (Ledeč nad Sázavou) jsme měli ztrátu pouze 5 branek (a to je méně než domácí debakl s Rozsochatcem). Jak už se v posledních sezónách stává tradicí, opět jsme na tom byli hůře v počtu vstřelených branek. Zde jsme vstřelili 61 branek, což je sice také nový rekord , ale stačilo to pouze na 8. místo. Tentokrát jsme měli dokonce dvouciferného střelce, Mára Pleskač jich dal 15, což stačilo na 5. - 6. místo. Ale hráč jeho kvalit by klidně mohl dát i přes dvacet.

Nechci v této chvíli jednoznačně vyhlašovat, že příští rok chceme za každou cenu postoupit, ale doufám, že budeme hrát o čelo tabulky a diváky a příznivce bavit pěkným fotbalem. Proto bychom rádi ještě nepatrně tým posílili, nějací hráči se rýsují, tak to snad vyjde. Každopádně vůbec největší prioritou je udržet stávající hráče, kteří dohráli konec sezóny. A přeji i Petrovi Machkovi úspěšnou rehabilitací po zranění, aby se co nejdříve vrátil.

V letošním roce jsme družstva mládeže (dorost, mladší i starší žáci, mladší a starší přípravka) spojili s Pohledem a Dlouhou Vsí a hráli jsme krajské soutěže ( I. třída ). Vzhledem k tomu, že nám chyběly dorazové ročníky a týmy soupeřů byly i podstatně zkušenější, nebyly výsledky zrovna dobré, ale v této sezóně pro nás ani nebyly tak prioritní, spíš šlo o to si zahrát a získat zkušenosti. Věřím, že v příštím ročníku tyto zkušenosti zužitkujeme a dostaví se i lepší výsledky. Můj názor je, že jsme se vydali cestou, která není úplně jednoduchá, ale pokud se  chceme posunout vpřed, tak jediná možná.

Na závěr bych chtěl poděkovat všem trenérům, funkcionářům a ostatním lidem, kteří se o chod mužstev, organizaci domácích utkání a ostatní záležitosti fotbalu starají, a popřát jim pěknou dovolenou. Tu bych chtěl popřát i fanouškům a doufám, že nám i v příštím ročníku zachovají přízeň a budou nás podporovat v domácích (a ti skalní i ve venkovních) zápasech.

                                      Ing. Martin Klofáč - místopředseda VV FK Česká Bělá

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář